(FOTO) Žalostna novica iz smučarskega sveta: Eden najboljših smukačev, ki ima tudi slovensko državljanstvo, ima raka

A.L.
09.10.2024 18:12

Za diagnozo je izvedel v torek.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Iz smučarskega sveta prihaja žalostna novica. Naslednja sezona svetovnega pokala se bo namreč začela brez švicarskega smučarja Nielsa Hintermanna. Na današnji novinarski konferenci je drugi smukač reprezentance in skupno šesti v smukaškem seštevku svetovnega pokala sporočil, da ima raka bezgavk.

EPA

29-letnik, ki se je celo poletje pripravljal na novo sezono, je za diagnozo izvedel v torek. Sportklub poroča, da so mu tumor zdravniki našli na levi strani vratu in tik ob njem pod ključnico, za pregled pa se je odločil zaradi moteče izbokline na vratu. Diagnoza ga je šokirala, hkrati pa ga z optimizmom navdaja dejstvo, da gre za obliko raka, ki je ozdravljiva.

"Strah me je in živčen sem glede tega, kar me čaka," je povedal na novinarski konferenci. Čakata ga dva cikla kemoterapije, sledi še obsevanje. O upokojitvi ne razmišlja, njegove misli so pri avgustu prihodnje leto, ko bi se rad že vrnil na smuči.

"Na žalost je to še en primer, kako nepredvidljivo in nenačrtovano je življenje. Diagnoza je šokantna, vendar sem neskončno hvaležen, da je ta vrsta raka ozdravljiva in da lahko računam na izjemno podporo žene, družine, sponzorjev, zveze in zdravnikov. To mi bo dalo moč, da prebrodim to težko obdobje," je dejal Švicar.

Sportklub poroča, da je manj znano dejstvo, da ima Švicar tudi slovenski potni list. Rojen je bil v Bülachu, tudi odraščal je v Švici, kljub temu pa je velik del otroštva preživel v Sloveniji. "Tam je tudi prvič stopil na smuči. Še več, bil je celo član kranjskogorskega smučarskega kluba. Enako velja za brata Svena. Vse to zaradi slovenske mame Sonje Hladnik in njene družine, ki izvira prav iz Kranjske Gore," piše Sportklub.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta