(ODZIVI) Drobne o Cesarjevi kritiki: Eh, neumesten komentar

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
27.10.2024 17:46

Kaj sta po štajersko-prekmurskem derbiju ugotovila trenerja obeh ekip

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nihče ni bil pretirano zadovoljen, a tudi razočaran ne.
Sašo Bizjak

Nihče ni bil pretirano zadovoljen, a tudi razočaran ne. "V tekmo smo šli dobro, mogoče malo manj igrivo, a v drugem polčasu smo dominirali. Zaslužili smo si več," je po svojem prvem štajersko-prekmurskem derbiju, ki se je na Fazaneriji končal z remijem 1:1, dejal trener Maribora Boštjan Cesar. "Če bi mi zadeli v zadnji minuti, bi bil veliko bolj zadovoljen, a glede na to, kako smo bili zdesetkani, da smo še zjutraj sestavljali ekipo, moramo biti zadovoljni. Osvojili smo točko, prekinili niz dveh porazov. Odločila je individualna kvaliteta nasprotnika. So se pa pokazali obrisi bolj prave, čvrste Mure," pa je o tekmi 13. kroga prve lige dejal trener Mure Oskar Drobne

Maribor se je porazu izognil v sodniškem podaljšku. Drugič zapored je vijoličaste rešila individualna kakovost. Kar je v Šiški uspelo Hilalu Soudaniju, je zdaj debitantu Benjaminu Tettehu. "To je nogomet. V drugem polčasu smo imeli kar nekaj strelov, igralci Mure so iz kazenskega prostora izbili veliko žog. Bilo bi lepše, če bi prej zadeli, a tudi to, da klasa, kot je Tetteh, na svoji prvi tekmi doseže gol, je lepo," je poudaril Cesar. O napadalcu iz Gane, ki je po septembrskem prihodu v Ljudski vrt dolgo lovil primerno raven fizične pripravljenosti, pa: "Tetteh je imel kar nekaj problemov zaradi poškodb, sedaj že dva tedna trenira, je v polnem pogonu. Že na treningih se vidi kvaliteta, pripravljenost počasi raste, moramo pa ga postopoma uvajati."

Maribor se je rešil v sodniškem podaljšku.
Sašo Bizjak

Mura je igrala drugače kot na prejšnjih tekmah. Drobne je v Celju pogrešal agresivnost, zdaj jo je dobil. "Ekipa je bila agresivna, čvrsta v duelu. Veliko smo prekinjali akcije na sredini igrišča, nasprotniku ubijali ritem igre. Zadaj smo dobro prevzemali, tu ne morem mimo pohvale za mladega Kumra, ki je stopil v res velike čevlje in nalogo opravil z odliko," je o debitantu v članski ekipi črno-belih dejal trener. Z drugačnim pristopom so muraši vnesli kar nekaj nervoze v vrste Maribora. Josip Iličić je večkrat protestiral pri sodnikih. "Ko dobiš petkrat, šestkrat po tetivah, je normalno, da si malo nervozen. Nisem videl nobene pretirane reakcije. Igralec se mora tudi zaščititi. Mogoče je bila trenerjeva taktika, da so tako igrali. Že v prvi minuti smo videli, kakšne prekrške so delali. To je nogomet, pripravljeni moramo biti tudi na to," je namignil Cesar.

Mura je bila precej bolj agresivna kot na prejšnjih tekmah.
Sašo Bizjak

Kako pa se je na besede trenerskega kolega odzval Drobne? "Brez komentarja. Eh," je začel strokovnjak iz Štor. Nato pa le nadaljeval: "Mislim, da je Boštjan odigral ogromno tekem, bil na poziciji, kjer je tepel. Če je on to tako videl … Jaz sem videl drugače. Nismo šli v duel, da bi nasprotnika poškodovali, ga pretepli, ampak smo v svojih conah iskali duel. Zdaj pa ne vem, ali naj pustimo igralce, kot smo jih v Celju, in na lahek način dobivamo gole, ali se postavimo, kot smo se tokrat. Neumesten komentar."

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta