Ema Klinec kot prva smučarska skakalka preletela 200 metrov

STA, Va
18.03.2023 11:33
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ema Klinec
EPA

Slovenska reprezentantka Ema Klinec je na letalnici v Vikersundu kot prva smučarska skakalka doslej z 203 metri preskočila magično 200-metrsko mejo. V zgodovino se je vpisala v drugi seriji treninga, prvega  sploh v ženskih skokih na letalnicah.

V zadnji seriji za trening je dvestometrsko znamko najprej gladko presegla Maren Lundby (212,5), nato pa še Kanadčanka Alexandria Louitt (222,0 m).

Alexandria Loutitt 
EPA

Ema Klinec je doskočila pri 221 metrih, pri čemer je poletela s pet mest nižjega naletnega mesta kot Louitt. To je bila druga daljava v zgodovini.

Prek 200 m sta v tretji seriji poleteli še Norvežanka Maren Lundby (212,5 m) in Japonka Yuki Ito (200 m). Nika Križnar, druga Slovenka, je v tretji seriji skočila 170 m, prav tako kot Klinec s 14. zaleta, in dobila 103,2 točke za osmi izid.

Prvi trening je bil predviden že v petek dopoldne, a je bil zaradi dodatnega snega in slabih vetrovnih napovedi odpovedan.

Tekma v ženskih poletih bo v nedeljo ob 10. uri. 

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?