Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Jurič: Policija pri svojem delu ni politično motivirana

Ž.V.
02.07.2020 16:58

Po današnjem delovnem sestanku za pripravo ukrepov za zajezitev uvoza in širjenja okužb novega koronavirusa je za medije prvič spregovoril v. d. generalnega direktorja policije Andrej Jurič.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Jurič (desno).
Policija

"Vodenje policije sem prevzel v kar kritičnem času, glede covida-19 in vlade. Vse svoje izkušnje, ki sem jih pridobil v dolgoletni policijski karieri, ravno včeraj je bilo 34 let, odkar sem nastopil v službo na policiji, bom usmeril v vodenje. Policiste bom usmerjal in vodil, da bodo delovali po načelih pravne države, to pomeni zakonito, operativno, strokovno, velik poudarek pa bo na varovanju človekovih pravic," je povedal v. d. generalnega direktorja policije Andrej Jurič, ki računa na poln mandat. Ko je bil pozvan, naj komentira izjavo notranjega ministra v odstopu Aleša Hojsa o prisotnosti "udbovsko-partijskih struktur" znotraj NPU in kriminalistične policije, je povedal, da tega ne more komentirati, saj da je na delovnem mestu še prekratek čas. Je pa zavrnil dejstvo, da bi policija delovala politično motivirano. 
{twitter}https://twitter.com/ZanaVertacnik/status/1278680555551424513{/twitter}
Vlada je Juriča za v. d. generalnega direktorja policije imenovala v torek, po tem, ko je z mesta generalnega direktorja policije odstopil Anton Travner

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta