Po odstopu: Policija ima že novega šefa

Elizabeta Planinšič Elizabeta Planinšič
01.07.2020 09:16

Kot vedejevec je vodenje policije prevzel Andrej Jurič.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anton Travner ni več generalni direktor policije. 
Robert Balen

Vlada je že včeraj s položaja generalnega direktorja policije razrešila Antona Travnerja. Prav tako ga je s tem dnem razrešila naziva glavni policijski svetnik v policiji. Anton Travner je ministru za notranje zadeve Alešu Hojsu včeraj posredoval izjavo, da nepreklicno odstopa s položaja generalnega direktorja policije, za Večer je dejal, da iz osebnih razlogov. To je storil kar na dopustu. Glede na to je minister za notranje zadeve vladi predlagal, da se Antona Travnerja razreši s položaja generalnega direktorja policije.
Vlada je z današnjim dnem za vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije imenovala Andreja Juriča, in sicer do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev. Andrej Jurič je diplomiral na Fakulteti za varnostne vede Univerze v Mariboru ter magistriral na Fakulteti za državne in evropske študije v Kranju. V policiji se je zaposlil leta 1986 kot prometni policist, v svoji policijski karieri je bil nato pomočnik komandirja Policijske postaje Ljubljana Bežigrad, komandir Policijske postaje Trbovlje, komandir Postaje prometne policije Ljubljana, zadnja leta pa je deloval kot višji samostojni inšpektor v Centru za prekrškovne zadeve Uprave uniformirane policije v Generalni policijski upravi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta