Sindikalni poziv Šarcu: Zamenjajte ministra. Odzvala sta se tudi zagovornik načela enakosti in varuhinja

Kristina Božič
25.01.2019 12:21

Po dogajanju v zadnjih dneh na ministrstvu za kulturo je tudi sindikat delavk in delavcev na kulturnem ministrstvu sporočil, da z ministrom Dejanom Prešičkom ne morejo več sodelovati.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dejan Prešiček
Robert Balen

Po tem, ko je poročilo o dogajanju na ministrstvu v sredo predsedniku vlade Marjanu Šarcu oddal minister za kulturo Dejan Prešiček, so sedaj poziv na premiera naslovili tudi člani sindikata delavk in delavcev ministrstva za kulturo. V današnjem dopisu ugotavljajo, da je navkljub njihovi zavezanosti k dialogu in po kriznem sestanku v torek minister s svojim ravnanjem in izjavami dokončno izgubil njihovo zaupanje. "Zaposleni na ministrstvu za kulturo od vas pričakujemo zagotovitev dostojnih delovnih razmer in vam zato predlagamo, da ministra nemudoma zamenjate," so pozvali Marjana Šarca, ki je včeraj dejal, da se bo o usodi ministra odločil, ko se vrne iz Davosa in prebere ministrovo poročilo.

Sindikat Delavk In Delavcev Ministrstva Za Kulturo
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta