Prvotna pogodba o zaposlitvi mu je potekla, a še naprej ostaja pri Anžetu Logarju

B.P.
15.09.2020 12:10

Jelku Kacinu je pogodba o zaposlitvi za določen čas potekla 13. septembra.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jelko Kacin
Robert Balen

Jelko Kacin, kot uradni vladni govorec za covid-19 eden izmed najbolj izpostavljenih vladnih predstavnikov v trenutnih razmerah, bo še naprej zaposlen na zaupanje v kabinetu zunanjega ministra Anžeta Logarja"Z g. Kacinom je bil 10. 9. 2020 sklenjen aneks k pogodbi o zaposlitvi, s katerim je bilo delovno razmerje za določen čas podaljšano do 13. 3. 2021. Vse ostale okoliščine (razlog zaposlitve za določen čas, vrsta delovnega mesta, plačni razred) ostajajo nespremenjene," pojasnjujejo na zunanjem ministrstvu.
Spomnimo, Kacin je imel v Mladiki sklenjeno prvotno pogodbo o zaposlitvi za določen čas do 13. septembra, prejel pa je tudi dodatek za nevarnost in posebne obremenitve v času epidemije. Prvega pri plači za april, in sicer v višini 1.169,12 evra bruto, drugega pa pri plači za maj v višini 1.383,58 evra bruto.
Zunanje ministrstvo je konec marca predlagalo vladi tudi določitev višje osnovne plače oziroma višjega plačnega razreda za Jelka Kacina. Na podlagi tega aneksa je vladni govorec tako uvrščen v 50. plačni razred, njegova plača pa znaša 3.386,64 evra bruto, kar je za 375,91 evrov bruto več kot pred omenjeno spremembo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta