Tudi Kacinu dodatek za nevarnost in posebne obremenitve, se mu pa kmalu izteče pogodba

Blaž Petkovič Blaž Petkovič
21.08.2020 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ljubljana. Seja vlade. Jelko Kacin
Robert Balen

Jelko Kacin, kot uradni vladni govorec za covid19 eden izmed najbolj izpostavljenih vladnih predstavnikov v trenutnih razmerah, je še vedno zaposlen na zaupanje v kabinetu zunanjega ministra Anžeta Logarja. Ker ima v Mladiki sklenjeno pogodbo o zaposlitvi za določen čas, a mu ta poteče 13. septembra, nas je med drugim zanimalo, ali bo Kacin po tem datumu še naprej zaposlen na zaupanje v kabinetu ministra za zunanje zadeve in ali se obetajo kakršnekoli spremembe glede njegove zaposlitve. Z zunanjega ministrstva nam na vprašanja niso odgovorili, zapisali so zgolj, da je "uslužbenec razporejen na delovno mesto veleposlanik v kabinetu ministra".
So pa konkretno odgovorili na vprašanje, ali je Kacin, ki v zadnjih dneh s svojimi nastopi vznemirja slovenske dopustnike na hrvaški obali, še bolj pa tamkajšnje oblasti, prejel kakršenkoli dodatek za delo v rizičnih razmerah v času epidemije. Spomnimo, da je Kacin sredi aprila v intervjuju za Večerovo prilogo V soboto izjavil, da živi "zelo intenzivno, na mnogih krajih, na številnih sestankih, v tiskovnem središču vlade ..." "Pisarne zase in sodelavce imam na zunanjem ministrstvu, kjer delam dopoldan, in v starem poslopju vlade, kjer delam popoldan. Dogaja se mi dolgo v noč in začnem zgodaj zjutraj. Brez podpore in razumevanja žene Andreje in pomoči najožjih sodelavcev Špele in Tineta pa ne bi zmogel. Težko je, zahtevno je," je takrat še dodal Kacin.
Na zunanjem ministrstvu so nam v odgovoru potrdili, da je vladni govorec prejel dodatek za nevarnost in posebne obremenitve v času epidemije. Prvega pri plači za april, in sicer v višini 1.169,12 evra bruto, drugega pa pri plači za maj v višini 1.383,58 evra bruto. Ob tem velja spomniti, da je zunanje ministrstvo konec marca predlagalo vladi določitev višje osnovne plače oziroma višjega plačnega razreda za Jelka Kacina. Na podlagi tega aneksa je vladni govorec tako uvrščen v 50. plačni razred, njegova plača pa znaša 3.386,64 evra bruto, kar je za 375,91 evrov bruto več kot pred omenjeno spremembo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta