Policija: med pustom ne pozabite na varnost

Gregor Grosman Gregor Grosman
28.02.2019 15:54
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Andrej Petelinšek

Pred nami je pustni čas, s katerim so povezana številna rajanja, zabave in pustni sprevodi. Da bi bilo pustovanje veselo in tudi varno, je policija na svojih spletnih straneh objavila nekaj preventivnih nasvetov in opozoril. Svarijo, da za volan nikar ne sedite s pustno masko in pod vplivom alkohola, na prireditvah pa ne pozabite na lastno varnost in varnost svojega imetja.

Za volan brez pustne maske

Pri nenadnem zaviranju ali prometni nesreči lahko različni pripomočki (deli pustnih mask, palice, orodje in drugi predmeti), ki so v kabini, poškodujejo vozika in potnike v vozilu, zato svetujejo, da jih pospravite v prtljažnik vozila. Vse tiste, ki se boste kot vozniki odpravili na različna praznovanja in pustne zabave pa opozarjajo, da ne uživajo alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi in zdravil, ki zmanjšujejo sposobnost za vožnjo. Če boste uživali alkohol policisti svetujejo, da poskrbite za druge, primernejše oblike prevoza na zabavo ali domov. Upoštevajte, da tudi pri mejni kontroli potniki ne smejo nositi pustnih mask.

Kjer je vstop v objekt s pustno masko prepovedan ...

Če lastnik ali upravljavec varovanega območja oziroma varnostnik, ki to območje varuje, oceni, da bi vstop oseb, ki nosijo pustne maske, lahko ogrozil varnost ljudi, osebno varnost, varnost premoženja ali red na varovanem območju, lahko varnostniki med drugim zahtevajo, da maskiranci maske odstranijo z obraza. Opravijo lahko tudi površinski pregled ter ugotovijo istovetnost osebe, če oseba pregled odkloni, pa ji lahko preprečijo vstop na varovano območje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta