"Obnašate se vzvišeno, nedostojno in sovražno." V SDS zagrozili, da bodo predlagali razrešitev Urške Klakočar Zupančič

Va
22.10.2024 12:41

Iz poslanske skupine SDS so sporočili, da bodo do nadaljnjega bojkotirali kolegije predsednice državnega zbora.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

"Tega, kar vam predpisuje poslovnik državnega zbora, že nekaj časa ne počnete. Nasprotno. Teptate določbe poslovnika državnega zbora, teptate ustavo Republike Slovenije, do posameznih poslank in poslancev opozicije se obnašate vzvišeno, nedostojno in sovražno. Kot predsednica Državnega zbora Republike Slovenije ste samo prva med enakimi, vaš odnos do poslank in poslancev pa ne bi smel biti diskriminatoren, žaljiv in pogojen s tem, kateri poslanski skupini pripada posamezen poslanec ali poslanka," so zapisali poslanci SDS.   

V največji opozicijski poslanski skupini predsednici DZ Urški Klakočar Zupančič očitajo zlorabo funkcije, "ko na ta način nedopustno omejuje delo poslank in poslancev ter možnost razprav in sodelovanja v zakonodajnem postopku". "Poleg tega takšno vedenje predsednice DZ meče slabo luč na celoten državni zbor." 

Zato poslanci SDS ne bodo sodelovali na sejah kolegija predsednice, dokler "ne bo prenehala z navedenim ravnanjem, saj ne želijo prispevati k legitimnosti zlorabe funkcije in številnim kršitvam postopkov ter poslovnika državnega zbora". Če se bo to nadaljevalo, pa bodo predlagali njeno razrešitev, so sporočili.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta