(MOBILNOST) Ne zgolj tujci tudi Slovenci doma najemamo vozila

Gregor Grosman Gregor Grosman
21.09.2019 12:30

Pri ponudnikih za izposojo vozil smo preverili, kakšno zanimanje za avtomobile je bilo v letošnji sezoni in ali so med najemniki tudi domačini.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Izposoja vozil na letališču Brnik.
Gregor Grosman

Če namerava turist pri nas samostojno ogledati prelepe kotičke Slovenije, je najboljša izbira zagotovo najem vozila, s katerim se lahko zapelje, kamorkoli si zaželi. Predvsem potniki, ki v našo državo pripotujejo z letalom, po pristanku zavijejo v sosednjo letališko stavbo, kjer imajo svoje poslovalnice ponudniki za najem vozil. Pisali smo številnim, dve podjetji sta se odzvali in odgovorili na nekaj vprašanj o navadah tujcev in tudi, ali so med njihovimi strankami morda tudi domačini. 

Največ dela v poletnih mesecih

Pri podjetju SixT trend rasti opažajo že nekaj let, podobno kot pri večini turističnih dejavnosti, odgovarjajo, zato so tudi povečali svojo floto za približno 10 odstotkov v primerjavi z lanskim letom. Pohvalijo se, da imajo v vrhuncu sezone praktično popolno izkoriščenost, zanimanje za njihove storitve pa je največje od maja oziroma junija do približno oktobra, kar se v branži prevaja v sezono, ki vrhunec doseže ob koncu julija in v začetku avgusta.

Vozili bi električna vozila

Reuters

Največ Evropejcev, sledijo Američani

Gregor Grosman
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta