Letališče Ljubljana s pilotnim projektom vkrcavanja z uporabo biometrije

Gregor Grosman Gregor Grosman
16.05.2019 12:44

Družba Amadeus je pri pilotnem projektu vkrcavanja z uporabo biometrije sodelovala z ljubljanskim letališčem ter prevoznikoma Adria Airways in LOT.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhivska fotografija.
Tit Košir

Letališka infrastruktura je zaradi nenehnega večanja števila potnikov pod velikim pritiskom, zato že lep čas poteka iskanje rešitev, ki bi preprečile daljšanje čakalnih vrst. Panoga je v tehnologiji biometrije prepoznala možnost odgovora na izzive, saj potnikom omogoča hitrejše in preprostejše postopke na letališču. Z uspešnim preizkusom, ki omogoča enotno biometrično rešitev za preprostejšo prijavo na let, varnostni pregled in vkrcanje, pri čemer se čas skrajša za okoli 75 odstotkov, pa so se pohvalili pri družbi Amadeus, ki je pri pilotnem projektu sodelovala z Letališčem Jožeta Pučnika ter prevoznikoma Adria Airways in LOT. 

Izboljšanje desetletja starih procesov

Mišel Mencinger iz zemeljske operative pri Adrii Airways je dejal, da so rezultati projekta zelo spodbudni, "saj so ga potniki zelo dobro sprejeli, povprečni časi vkrcanja pa so se bistveno skrajšali. Biometrija panogi omogoča nov tehnološki preskok, ki bo izboljšal način potovanja ljudi". Boštjan Rakovec, vodja Informatike pri Fraportu Slovenija pa pravi, da so pred kratkim začeli partnerstvo z Amadeusom pri popolni posodobitvi svojih informacijskih sistemov. "Biometrija je področje, za katerega menimo, da lahko ljubljansko letališče naredi edinstveno glede pomoči letalskim družbam z izboljšavo desetletja starih procesov."

Fotografija je simbolična. 
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta