Lepljenje vinjete je lahko velika težava

Gregor Grosman Gregor Grosman
30.01.2019 16:00

V uredništvu se je oglasil Večerov bralec in povedal, kako se obetaven dan lahko sprevrže v popotovanje od Poncija (Petrol) do Pilata (Dars).

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vinjeta, ki je zvišala krvni tlak
Gregor Grosman

Kupil sem slabo vinjeto, Dars pa mi sedaj želi zaračunati premestitev vinjete v višini 7 evrov," se je jezil naš bralec, ki ne želi biti imenovan. Zjutraj je na bencinskem servisu Petrola kupil letni vinjeti za vožnjo po avstrijskih in slovenskih avtocestah, pri nameščanju avstrijske ni imel težav, pri slovenski pa se je zalomilo. Ko jo je namestil na zgornji levi rob vetrobranskega stekla svojega vozila, je (prepozno) ugotovil, da pri lepljenju ni bil v celoti uspešen, saj je majhen del nalepke ostal prilepljen na zaščitni foliji.

Nataša JUHNOV

To je goljufija

Bralec je želel vinjeto reklamirati, a so ga pri Petrolu napotili na Dars, tam pa so mu svetovali, naj se oglasi na počivališču Maribor, kjer mu bodo pomagali. Prodajalec bi mu lahko namreč pomagal zgolj, če vinjeta še ne bi bila nameščena na vozilu. Kot so nam pojasnili na Petrolu, sicer nimajo veliko reklamacij, se pa zgodi, da se komu vinjeta strga. "Če stranka vinjeto poškoduje ali se z njo zgodi karkoli in ta še ni nalepljena na vetrobransko steklo, nam jo lahko prinese nazaj skupaj z računom in mu jo zamenjamo brez težav in stroškov. Vinjeta mora biti popolna, videti se mora njena številka. Če jo je voznik nalepil in mu je košček ostal v rokah, pa ne moremo veliko narediti, saj nam je Dars ne more priznati."

Sašo BIZJAK

Prej bi moral k prodajalcu

Bralec vsako leto kupi tri vinjete, tokrat je prepričan, da ni bilo nič narobe po njegovi krivdi. "Zdaj moram plačati še dodatnih 7 evrov. Nikoli v življenju nisem doživel takšne reklamacije. To je goljufija. Iz kupcev se delajo norce. Zame je to nateg, pa če je samo en primer takšen v Sloveniji," je bil oster bralec. Urejanje vse potrebne dokumentacije za menjavo in izpolnjevanje formularjev mu je vzelo eno uro časa. "Zakaj moram vse to izpolnjevati, kdo sem in kaj sem?" se je jezil na počivališču. "To bi moralo teči normalno. Če že moram izpolniti vse te papirje, bi mi lahko vinjeto zamenjali brezplačno." Nove tako ni želel namestiti sam, saj se je bal, da bi moral v primeru neuspeha ponovno plačati "kazen".

Sašo BIZJAK
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta