Kongres bodo v Desus izvedli po pošti

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
12.11.2020 06:30
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Upokojenska stranka bo tokrat kongres izpeljala na klasičen način - po pošti. 
Robert Balen

Vodstvo koalicijskega Desusa je na včerajšnjem sestanku doreklo tehnične podrobnosti izvedbe prihajajočega kongresa, na katerem bodo izbirali novo vodstvo. Za predsedniško pozicijo se bosta spopadla nekdanji predsednik in favorit Karl Erjavec ter njegov izzivalec Srečko Felix Krope. Čeprav bi si oba želela 28. novembra v živo stopiti pred člane stranke, pa to zaradi nepredvidljivih epidemioloških razmer ne bo mogoče. "Glede kongresa je situacija taka, da se ne more izvesti v živo, kar bi najraje videli prav vsi. Kongres bo potekal po pošti od 27. novembra do 1. decembra, 5. decembra bosta sledila štetje glasov in razglasitev," nam je pojasnil predsednik sveta stranke Anton Urh. Zatrdil je, da bodo tajnost glasov zagotovili: "Vsak delegat bo dobil dve kuverti. V prvi navodila, v drugi pa glasovnico, ki bo popisana in požigosana. Drugo kuverto bo odnesel na pošto, priporočeno oddal in poslal na sedež stranke Desus. Ko bodo prihajale kuverte, jih bomo zaklenili v omaro, skrbno prešteli in 5. decembra odprli."

Urh je pojasnil, da si zaradi nepredvidljive situacije ne upajo več odlašati. So pa na sestanku vodstva stranke odprli tudi temo o določbi iz šestega protikoronskega paketa, ki prepoveduje zbiranje tudi političnih strank. Urh pojasnjuje, da bodo problematičnost tega v prihodnje zagotovo še naslovili, a jih to pri izvedbi kongresa po pošti ne bo omejevalo. Začasni zastopnik stranke in zdravstveni minister Tomaž Gantar je vodstvo Desusa seznanil še s svojimi predlogi o zaostrovanju protikoronskih ukrepov, stranka pa ga, trdi Urh, pri tem "absolutno podpira". 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta