(FOTO) V Hočah Panasonic odprl prvi učni center v Sloveniji

Gregor Grosman Gregor Grosman
13.06.2019 17:17

V občini Hoče - Slivnica japonsko podjetje odprlo prostor, namenjen izobraževanju njihovih partnerjev, inštalaterjev, serviserjev, pa tudi študentov in dijakov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Japonsko podjetje Panasonic je v občini Hoče - Slivnica odprlo prvi učni center Panasonic HVAC v Sloveniji, ki bo omogočal prenos idej, znanja in tehnološkega sodelovanja na področju ogrevanja, prezračevanja in hlajenja. Že dvajset tovrstnih učnih centrov imajo v trinajstih evropskih državah, letno pa v njih usposobijo več kot 5000 strokovnjakov. Na jugovzhodnem delu Evrope imajo tri, v Budimpešti, Pragi in Zagrebu, četrti je sedaj odprl vrata v Sloveniji.
"Panasonic je občino Hoče-Slivnica postavil ob bok Pragi, Zagrebu in Budimpešti, česar sem zelo vesel. Da ni vedno Ljubljana prva, ampak tudi Štajerska," je otvoritev centra komentiral župan občine Hoče - Slivnica Marko Soršak. Pojasnil je, da se je iskanje lokacije za objekt pričelo že pred dvema letoma in je prepričan, da je za uspešno gospodarstvo pomembno vsako delovno mesto, "tudi ta kamenček v mozaiku. Ko dosežemo kritično maso gospodarskih subjektov, nastanejo sinergijski učinki. Verjamem, da bo v prihodnjih letih v naši občini to prineslo veliko zgodbo."

Andrej Petelinšek
Pismo o nameri so podpisali predstavnik Panasonic Slovenija Simon Kosič, direktor TŠC Maribor Darko Kukovec in predstavnik SERŠ Benjamin Berglez. 
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta