(FOTO) Težka naloga: prepričati veterinarsko stroko, da so fizioterapevtske metode učinkovite

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
11.06.2020 06:00

V koroškem rehabilitacijskem centru za pse Dogs4motion so obogatili spletne vsebine in se ognili večjemu izpadu zaradi epidemije covida-19.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fokus med kriznim obdobjem so v koroškem podjetju za fizioterapijo psov še dodatneje preusmerili v spletne aktivnosti, a so se v vnovično odprtje vseeno podali z nekaj negotovosti. 
Anja Troha

Center za rehabilitacijo in hidroterapijo psov Dogs4motion po skoraj dveh letih delovanja uspešno pluje naprej. Postopoma v Sloveniji, zlasti pa v domači koroški regiji, širiti glas o fizioterapiji psov in uresničiti dolgoletno ambicijo po lastnem centru je bila še pred časom le vizija mladih Korošcev Jane in Primoža Gamsa. "Prvotni plan je bil, da lastni center za rehabilitacijo in hidroterapijo psov odpremo v petih letih, pa smo po spletu okoliščin lahko to naredili že devet mesecev po odprtju podjetja. Tako smo novembra 2018 že imeli otvoritev," nepričakovano hitri potek zgodbe danes razlaga Gams, ki v mladem podjetju upravlja administrativni del, strokovnega pa prepušča doktoricama veterinarske medicine in diplomantkama Univerze v Tennesseeju Jani Gams in Evi Čepin.

Vse moči so usmerili v splet

Čas koronakrize so obrnili sebi v prid in kljub fizičnem zaprtju dosegli širši krog ljudi. "Delo smo poskusili čim bolje prenesti v spletno pomoč našim rednim strankam. Tako smo jim pomagali preko spletnih konzultacij, da so rehabilitacijo lahko nadaljevali doma in ni bilo izpada," pojasnjuje Gamsova in pravi, da so pristopale nove stranke, ki niso želele izgubiti prvih dni ali tednov po operacijah. Uperjanje moči v splet je sicer v podjetju Dogs4motion redna praksa, pri čemer se poslužujejo različnih aktivnosti. Nedavno so izvedli dva webinarja, za strokovno in za širšo javnost, pod vodstvom Čepinove in Marka Novaka s Klinike Loka za male živali. "Vzporedno vodimo še spletne programe za izboljšanje kondicijske priprave športnih in delovnih psov," o produktu, s katerim poslujejo globalno, razlaga Gamsova.

Anja Troha

Ob fizioterapiji še športni trening

Stacionirani v Dobji vasi so v regiji in širše zdaj dodobra prepoznani. "Naslednji cilj je doseči zavedanje med veterinarji. To je hudo težka naloga," razlaga sogovornik, ki pravi, da si v splošnem še niso povsem priborili zaupanja veterinarske stroke, da so fizioterapevtske metode učinkovite. V centru, opremljenem po vzoru najsodobnejših rehabilitacijskih centrov v Ameriki in Evropi, je osrčje sicer podvodna steza.

Anja Troha
Anja Troha
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta