(FOTO) Neurja divjala na severovzhodu države: Zalite kleti in garaže, na ceste podrlo več dreves

M.R.
27.05.2021 19:03
Popoldne se je nad severom države že razbesnelo nebo in ponekod so nalivi in neurja povzročili tudi škodo. Ponekod je padala tudi toča.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zaradi obilnih padavin je popoldne zalilo podvoz na cesti med Hočami in Rogozo 
Saso Bizjak

Po poročanju uprave za zaščito in reševanje o podrtem drevju poročajo iz občine Slovenj Gradec, kjer je drevo padlo na cesto Slovenj Gradec-Kotlje. Občino Radlje ob Dravi je popoldne zajelo neurje z nalivi in točo. Gasilci so vodo izčrpali iz dveh stanovanjskih objektov, prav tako so morali vodo črpati iz kletnih prostorov v Vuhredu. 

Saso Bizjak

Drevesa je v neurju podrlo tudi na cesto Dravograd-Maribor v občini Podvelka. Odstranili so jih delavci cestnega podjetja VOC Celje. Prav tako je neurje povzročilo težave v Gornji Radgoni, a uprava za zaščito in reševanje podrobnosti za zdaj ne navaja. Prostovoljno gasilsko društvo Gornja Radgona pa je na Facebooku zapisalo, da so hujše poplave zajele Gornjo Radgono. Prebivalce so pozvali, naj pokličejo številko 112, če potrebujejo njihovo pomoč. Drevesa so morali s cest odstranjevati tudi v občinah Celje in Laško.

Zunaj z vsemi razpoložljivi sredstvi. Hujše poplave v mestu Gornja Radgona. V kolikor nujno rabite pomoč gasilcev, pokličite 112

Objavil/a PGD Gornja Radgona dne Četrtek, 27. maj 2021

Iz občine Slovenska Bistrica poročajo o enem podrtem drevesu, iz občine Rače-Fram pa o dveh. V Rušah je zalilo več kleti in poplavilo cestišče. O večjem obsegu pa poročajo tudi iz Maribora in Pesnice. V slednji je podrlo drevo, v Mariboru pa je poplavilo več kleti in podrlo več dreves. Posredovali so gasilci Gasilske brigade Maribor in štiri prostovoljna gasilska društva.

V občini Podčetrtek je po 19. uri v Pristavi pri Mestinju poplavilo pritlične prostore stanovanjske hiše. Vodo so izčrpali gasilci. V Babni Gori v občini Šmarje pri Jelšah je strela udarila v stanovanjsko hiši in razkrila streho. Poleg tega je zemeljski plaz zasul cesto Šamerje pri Jelšah-Mestine na Smehovem bregu.

V občini Poljčane je zalilo eno klet, v Slovenskih Konjicah pa je zalilo več stanovanjskih hiš, policijsko postajo, trgovine in lokale. Na delu so gasilci PGD Slovenske Konjice, PGD Tepanje, PGD Zbelovo, PGD Draža vas, PGD Žiče in PGD Zreče. V občini Zreče pa so morali gasilci s ceste odstraniti podrto drevo ter v Boharini in Zrečah izčrpati vodo iz dveh objektov. 

V Sveti trojici v Slovenskih Goricah je neurje podrlo drevo. V občini Ljutomer je podrto drevo oviralo promet v naselju Cezanjevci. V Veliki Polani pa je podrlo drevo na cesto med Veliko Polano in Žižki. 

V Radencih so s ceste med Radenci in Kapelo odstranili podrto drevo, prav tako drevo odstranjujejo v naselju Petanjci, v naselju Pušča pa gasilci prečrpavajo meteorno vodo, ki je zalila več ulic. Drevo je podrlo tudi v naselju Večeslavci v občini Rogaševci.

Saso Bizjak

So pa imeli težave tudi v občini Trebnje, kjer je poplavilo objekt, promet na cesti pa ovira blato. Na delu so komunalni delavci. Ti blato s ceste odstranjujejo tudi v naselju Stan. V občini Mirna Peč je poplavljenih več objektov, blato pa je na več cest naneslo tudi v novomeški občini. V sosednji občini Šentjernej pa promet na cesti Maharovec-Gomila ovira podrto drevo.

Saso Bizjak

Že prej je v vasi Rafolče v občini Lukovica močnejše neurje zalilo več kleti in garaž, meteorna voda pa je ogrozila več hiš. Na delu so lokalni gasilci, pomagajo pa jim tudi pripadniki sosednjih prostovoljnih društev. 

Neurje je divjalo tudi v sosednji domžalski občini, kjer so bile prizadete vasi Jarše, Rodica in Vir, prav tako pa je neurje povzročilo škodo v centru Domžal. Zalitih je več kleti in garaž, na delu pa so prav tako gasilci CZR Domžale in PGD Jarše-Rodica, Vir in Domžale mesto.

Saso Bizjak

Hladna fronta se bo prek večjega dela države pomikala vse do sredine noči, ko naj bi se vreme spet umirilo. Zjasnilo se bo, zjutraj pa bi ponekod lahko nastala megla. Jutri bo na Primorskem jasno, drugod pa občasno zmerno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23 stopinj Celzija.

V soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem popoldne bodo možne krajevne plohe. V noči na nedeljo bodo padavine prehodno zajele večji del Slovenije. V nedeljo in ponedeljek še kaže na spremenljivo vreme, ponekod bo še možen dež.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta