Damir Črnčec nad Mateja Tonina z zahtevo, naj se opraviči za izrečene besede, sicer sledi tožba

Žana Vertačnik
22.12.2020 12:28
Prvak NSi Matej Tonin ima osem dni časa, da se opraviči za izrečene besede zoper Damirja Črnčeca, nekdanjega državnega sekretarja v kabinetu bivšega premierja. Kako komentira zahtevo, ki jo je prejel v petek, in kaj sledi, če se ne bo opravičil?
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Obrambnemu ministru in predsedniku NSi Mateju Toninu grozi tožba Damirja Črnčeca, nekdanjega državnega sekretarja v kabinetu bivšega premierja Marjana Šarca. V petek je Tonin po naših informacijah prejel dopis z zahtevo, da se opraviči za izrečene besede na oktobrski novinarski konferenci, o kateri smo 16. oktobra prvi poročali v Večeru.

Spomnimo, prvak NSi je spregovoril o aktualnih političnih zadevah, odzval pa se je tudi na takratna medijska poročanja, da naj bi ljubljansko okrožno državno tožilstvo prejelo kazenski ovadbi zoper njega in državnega sekretarja Žana Mahniča. Med pojasnjevanjem je Tonin navedel: "Mislim, da ta moj primer najbolj jasno kaže na to, kako je Damir Črnčec zlorabljal represivne aparate te države za boj proti takratni opoziciji." Poleg tega je dodal, da verjame v pravno državo in v to, da se bo izkazalo, da so postopki zoper njega smešni. Napovedal je tudi, da bo "ustrezno ukrepal zoper Damirja Črnčeca". Črnčec je kmalu po našem poročanju tvitnil: "Najslabši minister za obrambo vnemar in lažnivo operira z mojim imenom. V kolikor se javno ne opraviči, bo lahko svoje trditve dokazal na sodišču!"

Robert Balen

Da bi se Tonin za besede opravičil, ni pričakovati, v odzivu pa je za Večer danes povedal le: "Na nesmiselne provokacije Damirja Črnčeca se ni vredno odzivati." In še: "Ali se je Damir Črnčec že opravičil za njegove ksenofobne tvite?"

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta