Alex Jordan prehodil Slovensko planinsko pot: Zbral je 79 žigov, kaj pa osemdeseti?

Gregor Grosman Gregor Grosman
16.10.2019 12:43

To je dober način, da spoznaš deželo, pravi pohodnik Jordan in doda, da je bilo najtežje osvojiti vrh Jezerska Kočna.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vztrajni Alexander Jordan
Osebni Arhiv

Alexander Jordan, pohodnik in učitelj angleščine, je zaključil projekt, ki ga je pričel pred dobrim letom in tremi meseci. 4. julija 2018 se je odpravil na 600 kilometrov dolgo Slovensko planinsko pot (SPP), ki jo je sprva nameraval prehoditi v 28 dneh, vendar mu je poškodba že po nekaj zbranih žigih prekrižala načrte. Britanec, ki smo ga na pot pospremili pod Pohorjem, je pohodništvo povezal z dobrodelnostjo in se v Sloveniji povezal s projektom Botrstvo, tako je nastal Hike-4-Botrstvo, letos pa še s hrvaškim projektom RTL pomaga otrokom. 
{facebookpost}https://www.facebook.com/alex.jordan.12/posts/2666159330115347{/facebookpost}
"Minula nedelja je bila idealen dan za vzpon na Jalovec, ki je z 2.645 metri šesti najvišji vrh v Sloveniji," je na Facebooku zapisal Jordan. S tem je pridobil 79 štampiljko Slovenske planinske poti. SPP obsega sicer 80 vrhov, Alex je najvišjega med njimi - Triglav, že osvojil leta 2012, kar dokazuje s svojo profilno fotografijo, vendar pojasnjuje, da je od takrat izgubil štampiljko. "Štampiljko sem izgubil pred nekaj leti, zato sem se odločil, da se spet povzpnem nanj. Držite pesti, da bo v naslednjih tednih primerno vreme," sporoča Jordan, ki se je zahvalil vsem, ki so po svojih močeh donirali, donacije pa zbira še do 31. oktobra letos. 

Na Slovenski planinski poti (SPP) Alexandru Jordanu manjka le še žig enega vrha - najvišjega. 
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta