Utopija

Janez Kovačič Janez Kovačič
16.12.2019 12:02

Pred dobrimi tremi leti je izbruhnila afera Dieselgate. Nekakšen little boy sodobnega avtomobilskega sveta. Posledice so znane, čeprav še nedokončne.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

Navdušenje nad dizelskim pogonom zlasti v Evropi že vse od sredine leta 2015 strmoglavlja. Njegov delež je bil tega leta pri osebnih avtomobilih kar 51,5 odstotka. Leto kasneje je padel na 49,2 odstotka, predlani se je skrčil na 44, lani že na 35,9. Letošnji podatki še niso znani, vsaj uradni ne, a je povsem verjetno, da se je delež dizelskih vozil oziroma motorjev približal tretjini. Upravičeno ali ne?
Evropa bo 1. januarja 2021 uveljavila že zdavnaj sprejeto: povprečna vrednost izpusta CO2, enega najbolj nevarnih toplogrednih plinov, naj bi bila 95 g/km. Lani je bila še 120,4 g/km. Kako naj bi to dosegli, ni znano ne v Volkswagnovem Wolfsburgu ne v Parizu, kjer domuje PSA - če omenim zgolj dva evropska avtomobilska velikana. Dizelski motorji so v zadnjih letih tehnološko in posledično okoljsko naredili ogromen korak naprej; to so čudoviti stroji, zmore priznati celo inženir, ki se službeno ukvarja zgolj ali predvsem s hibridi. Čudoviti in učinkoviti prav tam, kjer Evropo najbolj boli - pri slovitem CO2. Zgolj za primerjavo: avto, ki ga opisujemo v zgornjem članku, med drugimi poganjata 1,2-litrski bencinski motor (75 kW) in 1,5-litrski dizel (74 kW). Pri prvem je po novem merilnem protokolu WLTP, ki od lanskega septembra vedri in oblači evropsko avtomobilsko nebo, izpust CO2 97 g/km, pri drugem od 85 do 89 g/km. Ni sporno: vsaj glede CO2 so dizli "čistejši" od bencinarjev. Bolj ko se zmanjšuje delež dizelskih vozil, večji je izpust CO2 in tega še nekaj časa niti električni avtomobili ne bodo zmogli zmanjšati. Razlika je velika in še večja bo čez leto in dva tedna, ko naj bi začela veljati formula, po kateri bodo morale tovarne za vsak presežen gram izpusta CO2 globoko seči v žep. Tako globoko, da v številnih tovarnah zvonijo alarmi in že preigravajo različne scenarije.
Dizelski motor seveda ni tako čudovit, da bi bil čudežen. Toda tako kampanjskega in skoraj histeričnega pribijanja na križ si le ne zasluži. Evropa in z njo tudi Slovenija bi to sedaj že lahko sprejeli in razumeli. Drugače bo tistih 95 gramov čez dobrih dvanajst mesecev le fantastična utopija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta