Ubežnik Japonce obtožuje zarote

Janez Kovačič Janez Kovačič
08.01.2020 19:52

Po pobegu iz Japonske je Carlos Ghosn, nekoč na čelu avtomobilske zveze Renault-Nissan-Mitsubishi, v Libanonu prvič javno razlagal, kaj da se mu je zgodilo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Carlos Ghosn je prvič po aretaciji 18. novembra 2018 na Japonskem nastopil v javnosti. Na dobro obiskani tiskovni konferenci v libanonskem Bejrutu je danes ostro zanikal vse, česar ga obtožuje japonsko pravosodje, in zatrdil, da gre v tem primeru za zaroto Nissana in japonskih oblasti. Po pričakovanju pa seveda ni povedal nič o tem, kako se mu je na predzadnji dan minulega leta posrečilo pobegniti iz hišnega pripora v Tokiu.
Ghosn v resnici ni povedal nič novega in tudi nič nepričakovanega. Pravzaprav je ponovil vse tisto, kar je znano že nekaj časa in bo temelj njegove obrambe na verjetnem sodnem procesu - ko se bo ta zgodil. Dejal je, da je bila odločitev za pobeg iz hišnega pripora najtežja v njegovem življenju. Vendar se je zanj odločil, ker hoče "pravico in je bil to edini način, da operem svoje ime. Tam tega ne bi mogel, to bom storil drugje." Kot rečeno, je zavrnil vse, česar ga bremenijo štiri japonske obtožnice. Pri tem je nanizal še nekaj svojih misli o avtomobilski zvezi, na čelu katere je bil, o njeni prihodnosti, o okoliščinah njegove aretacije ter postopkih japonskih pravosodnih oblasti ipd.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta