Poslovanje v prvih treh mesecih: Skupina Volkswagen tudi navzdol

Janez Kovačič Janez Kovačič
09.05.2020 05:00

Skupina Volkswagen (VW) je objavila številke o poslovanju v letošnjih prvih treh mesecih in jasno je, da niso ugodne. Dobavili so dva milijona vozil, to pa je bilo za 23 odstotkov manj kot v primerljivem lanskem obdobju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Volkswagen

Skupni promet vseh tovarn v skupini – ta združuje 13 avtomobilskih znamk oziroma imen – se je zmanjšal za 8,3 odstotka na 55,1 milijarde evrov, operativni dobiček oziroma marža je znašala vsega 900 milijonov evrov (lani 3,9 milijarde evrov), dobička pred plačilom dajatev pa je bilo za 700 milijonov evrov (lani 4,1 milijarde evrov).
Matični Volkswagen je v temu času prodal 765 tisoč vozil, kar je bilo za 16 odstotkov manj kot lani, dobro je šla predvsem prodaja golfa, passata in T-crossa.
Audi, premijski del skupine, je imel v tem času prav tako manj kupcev (268 tisoč/305 tisoč), pri Škodi je prodaja padla za 13,7 odstotka (237 tisoč), pri Seatu za 20,6 odstotka (140 tisoč vozil), medtem ko je imel Porsche za vsega 1,3 odstotka manj kupcev (56 tisoč); prodaja Volkswagnovih gospodarskih vozil je padla z lanskih 24 tisoč vozil na letošnjih 19 tisoč.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta