Pomanjkanje čipov: Avtomobilski proizvajalci General Motors, Ford in drugi imajo veliko težavo

Gr.G.
09.02.2021 11:28
Trenutno pomanjkanje polprevodnikov zavira svetovno avtomobilsko industrijo in nič ne kaže, da bo kmalu bolje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Družba Ford je vlagateljem sporočila, da bi se zaradi pomanjkanja čipov proizvodnja v prvem četrtletju zmanjšala za do 20 odstotkov. Finančni direktor John Lawler je dejal, da bi se lahko, če se težava zavleče čez pomlad, prihodki podjetja zmanjšali med 1 in 2,5 milijarde dolarjev. Z enakimi težavami se sooča tudi General Motors (GM), kjer so prejšnji teden napovedali zaprtje nekaterih proizvodnih obratov v ZDA, Kanadi in Mehiki zaradi nezadostne oskrbe z materiali. Pomanjkanje pri dobavi čipov vpliva tudi na proizvodnjo Volkswagna, Fiat Chryslerja, Toyote, Nissana in Honde, poroča CNN Business.

"Kljub prizadevanjem ublažiti vpliv pomanjkanja polprevodnikov, bo proizvodnja v letu 2021 prizadeta, je napovedal GM. Trenutno ocenjujejo dolgoročne posledice in se osredotočajo na zagotavljanje proizvodnje izdelkov, po katerih kupci najbolj povprašujejo. To so veliki dostavniki, športni terenci in korvete, so dodali.

Do pomanjkanja pri dobavi polprevodnikov je prišlo zaradi zmanjšanja dobave proizvajalcev čipov avtomobilski industriji. Zaradi pandemije novega koronavirusa so ti namreč svoje zmogljivosti prerazporedili in namesto avtomobilskim proizvajalcem čipe dobavljali proizvajalcem pametnih telefonov, igralnih konzol in drugih tehnoloških pripomočkov, po katerih je bilo v zadnjih mesecih bistveno višje povpraševanje. Medtem so zaloge avtomobilski industriji pošle, proizvajalci pa si skušajo na vse možne načine zagotoviti komponente, ki jih potrebujejo.

CNN Business poroča, da so kljub majhnosti čipi pri izdelavi vozil izrednega pomena, saj ima povprečen avtomobil vgrajenih med 50 in 150 procesorjev in senzorjev, ki se uporabljajo pri vse več aplikacijah, denimo navigacijskemu sistemu ali pametnih asistenčnih sistemih. Strokovnjaki napovedujejo, da bi lahko ozko grlo pri dobavi trajalo še več mesecev, to bi lahko bil tudi razlog za dvig cen končnih izdelkov.

"Trenutno pomanjkanje čipov predstavlja veliko grožnjo in napoveduje nadaljnjo upočasnitev proizvodnje za celotno industrijo," je pojasnila Jessica Caldwell, izvršna direktorica pri analitičnem podjetju Edmunds.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta