Izredni vpoklic 700 tisoč volvov

Janez Kovačič Janez Kovačič
24.03.2020 05:56

Zaradi morebitne okvare sistema za zaviranje v sili je švedski Volvo, ki je v lasti kitajske industrijske skupine Geely, vpoklical okoli 700 tisoč vozil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Volvo

Kot pravijo, bodo brezplačno oziroma preventivno pregledali okoli 700 tisoč volvov, ki so bili narejeni lani in letos. Gre za tako rekoč vse modele tega letnika, opremljene z omenjenim asistenčnim sistemom, ki naj bi zagotovil varno oziroma pravočasno ustavljanje vozila, če ta zazna morebitno oviro (vozilo, pešec, kolesar ipd.) na cesti.
Zaenkrat pri slovenskem predstavniku tovarne Volvo pri nas (ta spada v avtomobilsko skupino KMAG) ni bilo še mogoče dobiti podrobnejših informacij o tem, kdaj in kako bodo začeli obveščati slovenske lastnike teh vozil o datumu izrednega pregleda.
Tovarna tudi sporoča, da se doslej ni zgodila nobena nesreča in da gre predvsem za preventivni pregled. Naj ob tem opozorimo še na določbo slovenskega zakona o varnosti cestnega prometa: po novem morajo vsi lastniki vozil, ki jih neka tovarna (ne le Volvo) kliče na izredni preventivni pregled, to opraviti pri pooblaščenem serviserju. Če tega ne storijo, ne bo mogoče registrirati vozila oziroma podaljšati registracije. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta