Daimler AG: konec sodelovanja z Renaultom

Janez Kovačič Janez Kovačič
29.04.2019 05:51

Z novim predsednikom uprave koncerna Daimler Olo Källeniusom, ki bo z majem tudi uradno zasedel ta položaj, se za nemškega velikana napovedujejo velike spremembe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

To velja zlasti za področje optimizacije stroškov in povečanja učinkovitosti, kajti Källeniusov poslovni načrt do leta 2021 predvideva kar šest milijard evrov prihrankov. Cilj varčevanja, ki med drugim vključuje tudi ukinjanje 10.000 delovnih mest, je stabilizacija poslovanja koncerna, ki v zadnjem času beleži slabe rezultate. V zadnjem četrtletju minulega leta se je denimo profit zmanjšal za 22 odstotkov, kar naj bi bilo posledica vlaganj v razvoj električnih vozil, carinske vojne med ZDA in Kitajsko ter splošnega poslabšanja gospodarske klime.
Zanimivo je še, da bo Daimler postopoma prekinil sodelovanje s koncernom Renault-Nissan. To pa v negotov položaj postavlja novomeški Revoz, kjer med drugim nastaja Smartov model Forfour. 
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta