Audi Q8: Obsojen na rojstvo

Janez Kovačič Janez Kovačič
07.11.2018 06:06

Q8 je športni terenec neizrazite kupejevske podobe in prepričljive premijske vsebine.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vinko Kernc

Napoved je naslednja: do leta 2020 naj bi prodaja športnih terencev (SUV) v Evropi dosegla skoraj 5,7 milijona vozil ali več kot tretjino vseh avtomobilov. Če se bo to zgodilo, bo posel s temi vozili od leta 2007 zrasel za okroglih 300 odstotkov. Audi Q8, najprestižnejši, ne pa tudi najdaljši ingolstadtski športni terenec, je bil torej obsojen na rojstvo.
Paleta športnih terencev bavarske avtomobilske hiše je izjemno pestra, vrhunec zdaj predstavlja Q8. V dolžino ne preseže magičnih pet metrov in je za 67 milimetrov krajši od za številko manjšega Q7, je pa seveda nižji in širši. Njegova podoba je neizrazito kupejevska, osemkotna maska je impozantna ("novi obraz družine Q"), žarometi so serijsko v LED-izvedbi (za doplačilo ponujajo tudi matrične), zadnje luči povezuje svetlobni pas in zadnja vrata so brez okvirjev za stekla - kot se za kupe spodobi.

Armatura deluje čisto in pregledno, digitalizacija je seveda ni zaobšla.
Vinko Kernc
Q8 ponuja v blago kupejevsko podobo oblečenega športnega terenca.
Vinko Kernc
Vinko Kernc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta