zadnje objavljene

pogledi

več
Janis Varufakis, nekdanji grški finančni minister in profesor ekonomije na Univerzi v Atenah, Project Syndicate

mnenje

več

Prosti čas

Ženske na moških najprej opazijo široka ramena. Kaj pa moški na ženskah?

D.Ži
25.01.2023
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Antropologinja Anna Machin z univerze v Oxfordu je za svojo novo knjigo Zakaj ljubimo zbrala številne raziskave o odnosih med moškimi in ženskami ter se pogovarjala s strokovnjaki, da bi odkrila največje razlike med spoloma. Kaj najpogosteje opazujemo drug na drugem?

Profimedia

Ženskam je všeč simetričen obraz pri moških, saj naj bi ga podzavestno dojemale kot pokazatelja dobrih genov. Simetričen obraz naj bi kazal, da jih bo moški znal zaščititi in se posvetiti družini.

Za Daily Mail je razkrila, da ženske zaradi evolucije pri moških najprej gledajo na razmerje med rameni in pasom, zaželeno pa je, da so njihova ramena široka in tvorijo "trikotnik", pas pa mora biti vizualno ožji.

Moški naj bi bili "sprogramirani" tako, da pri ženskah najprej opazijo boke, torej, ali imajo postavo peščene ure. Ozek pas in široki boki naj bi kazali na zdravje in plodnost.

Profimedia

V eksperimentu s sledenjem očem, ki so ga leta 2015 izvedli v Teksasu, so znanstveniki ugotovili, da so se tako moški kot ženske najprej osredotočili in najdlje gledali trebuh in predpono neznane ženske, preden so prešli na njen obraz, kar nakazuje, da ko se odločamo, h komu pristopiti kot potencialnemu partnerju, ali preverjamo konkurenco, je razmerje med obsegom pasu in bokov ena prvih informacij, ki jo naši možgani obdelajo.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?