(VIDEO) Prepovedani otok je dom plemena, ki še vedno ni odkrilo ognja. Obiskovalce čaka nekaj groznega ...

D.Ži
11.10.2024 12:11

Otoku se je leta 2006 preveč približalo več ribičev, ki naj bi bili nato ujeti in pobiti, člani plemena so napadli tudi humanitarce, ki so jim želeli pomagati po cunamiju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Otok Severni Sentinel se nahaja v Bengalskem zalivu, nedaleč od obal Indije in Tajske, njegovo turkizno morje in peščene plaže pa vabijo k uživanju. Toda ta skrivnostni otok je prepovedan za turiste, in to iz zelo nenavadnega razloga.

Tega otoka namreč ni mogoče raziskati, saj je dom enega najnevarnejših plemen na svetu, katerega pripadniki so pripravljeni pobiti vsakogar, ki se mu približa.

Izolirano pleme zavrača stike

Izolirano pleme, ki ga sestavlja 500 domorodcev, je eno najstarejših plemen, ki izvira iz kamene dobe in naseljuje otok že približno 60.000 let. Njeni pripadniki so pripravljeni ubiti vsakogar, ki pride na njihovo ozemlje, zato je približevanje temu otoku prepovedano in vzpostavljeno je tako imenovano izključitveno območje, ki se razprostira v radiju 9,3 kilometra od otoka.

Vendar pa so nekateri pustolovci pustili, da jih premaga radovednost, in več jih je z leti prestopilo območje izključitve – s smrtnimi posledicami.

Napadli so ribiče in humanitarne delavce

Otoku se je leta 2006 preveč približalo več ribičev, ki naj bi bili nato ujeti in pobiti, člani plemena so napadli tudi humanitarce, ki so jim želeli pomagati po cunamiju leta 2004. Nato so helikopter, ki je na otok dostavljal hrano in pakete prve pomoči, obstreljevali s sulicami in puščicami, piše Index.hr. 

Zadnji, ki se je nezakonito odpravil na otok, je bil 26-letni ameriški evangelist John Allen Chau, ki so ga leta 2018 na otok poslali misijonarji iz Missourija z namenom, da bi živel s plemenom in jim pridigal krščanstvo.

John je lokalnemu ribiču plačal, da ga je odpeljal do otoka, in ribič ga je odložil približno 700 metrov od obale. Po opisu ribiča so pripadniki plemena s puščicami ubili Johna Allena Chaua in njegovo truplo zakopali na obali otoka. Kljub prizadevanjem indijskih oblasti Johnovo truplo ni bilo nikoli najdeno, aretiranih pa je bilo sedem ljudi, vključno z ribičem, ki mu je pomagal pri dostopu do otoka.

Pleme bojda še vedno ni odkrilo ognja in z ročno izdelanim kovinskim orožjem napada vsakogar, ki se jim približa. A medtem so s plemenom, ki si še vedno želi izolacije, vzpostavili prijateljski stik, lokalne oblasti so njihovo željo sprejele in vsak poskus približevanja otoku ali poskusa vzpostavitve stika z domorodci obravnavajo kot kaznivo dejanje, piše Index.hr. 

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta