(VIDEO) Na Evroviziji 2020 bo nastopilo kar 7 nekdanjih zmagovalcev, ena od njih je takrat štela le 13 let

Denis Živčec Denis Živčec
20.02.2020 11:51

Prebuja se. Evrovizijska sezona teče, iz Rotterdama pa prihajajo prve informacije o programu, s katerim bodo gostitelji maja poskušali navdušiti Evropo in svet.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
epa

Čisto počasi, a zelo zanesljivo se začenja nova evrovizijska sezona. Nacionalni predizbori so v polnem teku, evrovizijski duh se vse bolj prebuja tudi v Rotterdamu, mestu, ki bo šov letos gostilo. V javnost curljajo tudi prve informacije o programu, s katerim bodo maja poskušali navdušiti Evropo in vse ostale države, ki izbor spremljajo. Pripravili so poseben bonbonček za gledalce, saj bo na evrovizijska sveta tla spet stopilo kar sedem nekdanjih zmagovalcev. 
{embed_youtube}https://youtu.be/AxWxqisw4_g{/embed_youtube}
Rotterdamski oder bo v okviru spremljevalnega programa gostil Gigliolo Cinquetti, ki je leta 1964 Italiji zmago pripela s skladbo Non ho l'età, pa Nizozemca Lennyja Kuhra, ki je 1969. zmagal s pesmijo De Troubadour. Pela bo tudi Getty Kaspers, ki je kot del zasedbe Teach-In Nizozemski zmago priborila leta 1975 s skladbo Ding-A-Dong, po 34 letih bo na evrovizijski oder spet stopila Belgijka Sandra Kim, ki je zmagala leta 1986 s skladbo J'aime la vie, ko ji je bilo le 13 let, organizatorjem pa je lagala, da je stara že 15. V goste prihajata Irca Paul Harrington in Charlie McGettigan z zmagovalno Rock 'n' Roll iz leta 1994 in eden najbolj priljubljenih evrovizijcev vseh časov, Norvežan Alexander Rybak s svojo Fairytale.
{embed_youtube}https://youtu.be/1x_9JnCGXFY{/embed_youtube}
Nastopil pa bo seveda tudi lanski zmagovalec Duncan Laurence s skladbo Arcade, ki je izbor pripeljala na Nizozemsko.
{embed_youtube}https://youtu.be/R3D-r4ogr7s{/embed_youtube}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta