To so izvajalci, ki bodo nastopili na izboru EMA 2020: Med njimi nekdanja zmagovalka, pa udeleženka resničnostnega šova ...

A.L.
20.12.2019 15:45

Dvanajst izvajalcev – med njimi tudi zmagovalca EMA Freš – se bo na izboru EMA 2020 predstavilo 22. februarja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Znani so izvajalci za izbor EMA 2020. Tričlanska komisija, ki so jo sestavljali glasbenica Raiven, vodja založniške dejavnosti ZKP RTV SLO Mojca Menart in glasbeni urednik Vala 202 Jernej Vene, je izbrala 10 skladb in izvajalcev. Na vabilo k sodelovanju je RTV SLO prejela 74 prijav. Izbor EMA 2020 bo 22. februarja 2020 v studiu 1 TV Slovenija. Na izboru bomo slišali dvanajst pesmi. Desetim izbranim izvajalcem se bosta namreč pridružila še zmagovalca izbora EMA Freš.
Letos se bodo na EMi tako predstavili Ana Soklič, Božidar Wolfand Wolf, Gaja Prestor, Imset, Inmate, Klara Jazbec, Lina Kuduzović, Manca Berlec, Simon Vadnjal in Tinkara Kovač.
Na izboru EMA 2020 bo sistem glasovanja enak kot nazadnje. Po predstavitvi vseh skladb bo tričlanska žirija izbrala dva superfinalista, ki se bosta predstavila še enkrat. In med njima bodo zgolj gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem izbrali zmagovalca, torej predstavnika RTV Slovenija na 65. tekmovanju za pesem Evrovizije 2020, ki bo 12., 14. in 16. maja v nizozemskem Rotterdamu, so sporočili iz TV Slovenija.
Že 18. januarja 2020 pa bomo dobili dva zmagovalca izbora EMA Freš in s tem udeleženca finalnega izbora EMA 2020. Spletno tekmovanje novincev EMA Freš, ki so ga začeli že novembra, se s finalom seli na televizijske zaslone. V oddaji bodo enega zmagovalca izbrali gledalci s telefonskim glasovanjem, drugega pa tričlanska žirija. V finalu EMA Freš bodo nastopili Stella, Younite, Alfirev, Klarity, Marmoris, Saška, Pia Nina, Lana Hrvatin, Parvani Violet, Astrid in Avantgarden.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta