Turisti trdijo, da lastniki počitniških hiš na Cresu na njih pošiljajo krvoločne pse, slabo izkušnjo ima tudi Slovenec

Va
14.08.2024 14:41

Policija je nekajkrat prišla, posredovala ni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Martinšćica na Cresu
Profimedia

"Bili smo na plaži in se kopali, stanovalci, ki imajo hiše v prvi vrsti do morja, pa so vsak dan povzročali težave. Dovolj prostora so imeli, a so namerno svoje pse sprehajali v bližini otrok. Nad plažo je bil znak, da je kopanje psov prepovedano, a so ga lastnoročno odstranili," je dogajanje v Martinšćici na Cresu za Index.hr opisal slovenski turist. Neki drug dopustnik je povedal: "Ta plaža je bila zmeraj rezervirana za ljudi, ne za pse. Medtem so sprožili peticijo, da se to spremeni, in svojevoljno odstranili tablo, da je kopanje psov tukaj prepovedano. Vprašal sem jih, zakaj so odstranili znak z javne površine, opozoril, da je to nezakonito, nakar so mi zagrozili, da bom že še videl, če pokličem policijo."

Lastniki treh hiš nad plažo želijo očitno odgnati vse, ki niso njihovi gosti, sklepajo jezni turisti. Kaplja čez rob je bila, ko so na plažo začeli voditi velike krvoločne pse in strašiti z njimi. Na prošnje, naj tega ne delajo, ker so na plaži tudi majhni otroci, so dobili odgovor, češ da so oni, ne pa turisti, tam vse leto.  

"Bila sva na plaži z najinima deklicama. Ena je zaspala, nakar se je pojavil pes, začel ob njej kopati luknjo in lajati. Vprašala sem jih, kaj dela pes na plaži, in dobila odgovor, češ da je to plaža za pse," je povedala ena od prizadetih. 

Policija je nekajkrat prišla, a trdijo, da niso zaznali nobenega prekrška, zato so nezadovoljne dopustnike napotili na komunalno redarstvo na Cresu.

Na občini Cres so na vprašanje Indexa, kako lahko nekdo na svojo pest odstrani opozorilno tablo z javne površine, odgovorili, češ da niso prepričani, da je tabla obstajala, in da bo plaža verjetno tako ali tako odprta tudi za pse ...     

Lastniki počitniških hiš ob plaži za Index.hr niso bili dostopni. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta