Skrivnostna mala luknja: Veste, čemu v resnici služi odprtina pod pipo? Zelo boste presenečeni

D.Ži
19.10.2024 08:45

Če imate navado pustiti vodo teči, medtem ko počnete kaj drugega, je morda čas, da to spremenite.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Za zagotovitev, da bo voda vedno nemoteno odtekala, lahko uporabite tanko krtačo ali celo čistilo za cevi.
Profimedia

Ste se kdaj vprašali, čemu pravzaprav služi tista luknjica v umivalniku, ki se običajno nahaja pod pipo? Morda ste jo mimogrede opazili, ko ste si umivali roke, a ji niste posvečali pretirane pozornosti.

Ta majhna, pogosto neopazna odprtina ima veliko pomembnejšo vlogo, kot si morda predstavljate.

Mnogim skrivnostna luknja v umivalniku služi kot varnostni mehanizem, ki preprečuje prelivanje vode. V primeru, da pozabite zapreti pipo ali voda prehitro teče, luknja omogoča, da odvečna voda odteče, preden se prelije iz umivalnika in povzroči poplavo v kopalnici. Torej je pravzaprav vaš tihi varuh pred nezaželenimi težavami z vodo.

Profimedia

Njena druga, prav tako zelo pomembna funkcija je, da voda lahko odteče, če se spodnja luknja slučajno zamaši, saj je prav tako povezana z glavno odtočno cevjo. Če pride do zamašitve, se bo voda vrnila skozi manjšo odprtino na umivalniku in tako preprečila morebitne težave.

Toda poleg praktičnega namena je treba biti pozoren še na nekaj stvari. Luknja se namreč lahko čez čas zamaši s prahom, lasmi ali ostanki mila. Če se to zgodi, je lahko ogrožena njena funkcionalnost. Zato je dober nasvet, da jo občasno očistite.

Za zagotovitev, da bo voda vedno nemoteno odtekala, lahko uporabite tanko krtačo ali celo čistilo za cevi.

Profimedia

Poleg čiščenja je pomembno vedeti, da se ne smete popolnoma zanašati na to varnostno funkcijo. Če imate navado pustiti vodo teči, medtem ko počnete kaj drugega, je morda čas, da to spremenite. Čeprav lahko luknja prepreči katastrofo, ni zasnovana tako, da bi prevzela breme vaše neosredotočenosti.

Torej, ko boste naslednjič opazili tisto neopazno luknjo v umivalniku, se spomnite, da je to mali junak vaše kopalnice. Naj bo čista, funkcionalna in kopalnica vam bo hvaležna.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta