Pred Belo hišo osvetlili božično drevo

STA, M.R.
01.12.2022 07:01

Ameriški predsednik Joe Biden je v sredo vodil ceremonijo ob prižiganju luči na božičnem drevesu pred Belo hišo, ki mu pravijo nacionalno božično drevo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Božično drevo pred Belo hišo
REUTERS

Bidnu je pri tem pomagala prva dama Jill Biden skupaj z glasbenikom, ki nosi umetniško ime LL Cool J, in drugimi. Biden je v govoru na dogodku izpostavil potrebo po poenotenju Američanov.

Tradicija prižiganja luči na božičnem drevesu pred Belo hišo sega v leto 1923, ko je bil predsednik Calvin Coolidge, ki se je sprehodil od Bele hiše do travnika z božičnim drevesom, na katerem je bilo 2500 električnih žarnic v rdeči, beli in zeleni barvi.

Jill in Joe Biden
Jonathan Ernst

Od takrat naprej slovesnost poteka praviloma vsako leto in privabi v Washington več tisoč radovednežev. Leta 2020 zaradi pandemije obiskovalcem niso dovolili dostopa. Slovesnosti ni bilo med drugim leta 1963 zaradi atentata na predsednika Johna F. Kennedyja, pred tem pa med letoma 1941 in 1945 zaradi druge svetovne vojne.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta