Incident na letu med Dublinom do Zagrebom: Kako so pri Ryanairu pojasnili prihod policije na letalo?

M.R.
03.01.2024 12:35

23. decembra se je na letu med Dublinom in Zagrebom trem mladim potnikom zgodil neljubi incident. Leteli so z družbo Ryanair, šele na letalu pa je trojica izvedela, da zanje ni prostih sedežev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična
Reuters

O tem danes poroča spletni portal Index.hr, ki se sklicuje na bralca, objavili pa so tudi videoposnetek. Bralec portala je najprej pomislil, da je bilo prodanih več vozovnic, kot pa je bilo prostih sedežev. "Ko smo se vsi vkrcali, smo izvedeli, da je Ryanair prodal tri odvečne karte in da za tri fante ni prostora na letalu. Po določenem času se je vmešal kapitan in našel prostor za dva, za tretjega pa ga ni mogel najti," Index navaja bralca. 

Dodal je, da je nato pilot prosil žensko, če bi lahko svojega otroka vzela v naročje, da bi se fant lahko usedel, a ga je zavrnila. "Na koncu jo je še fant prosil in ji ponudil denar, a ga je zavrnila, potniki na letalu pa so se na to odzvali burno," opisuje bralec. 

Kar eno uro naj bi trajalo pregovarjanje, zato je na koncu prišla policija in fanta odpeljala. "Ryanair to redno počne in ne morem opisati, kakšen občutek je bil pri prisotnih na letalu," je še zapisal bralec Indexa. 

Novinarji spletnega portala so seveda za pojsanilo prosili letalsko družbo. Odgovorili so, da za ta let ni bilo prodanih več kart, kot je bilo sedežev. "Zaradi manjših poškodb so bili trije sedeži v 14. vrsti nefunkcionalni, potniki, ki so imeli vozovnice za ta polet na teh sedežih, pa so se lahko premestili na druge proste sedeže," so odgovorili in dodali, da so zaradi omejenega števila sedežev enega potnika izkrcali in ga premestili na poznejši let s postankom v Parizu. 

"Ta potnik je kalil mir in ga je letališka policija umaknila z letala, preden so ga preselili na drugi polet proti Zagrebu, ki je poletel še istega dne," so pri Ryanairu pojasnili prihod policije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta