Pri Blaguškem jezeru ne bo več turobno, temveč bodo uredili prestižni glamping

Na obrežju nastaja Forest Glamping Resort Blaguš, ki bo del znamke Charming Slovenija, pod okriljem katere so že uspešno razvili Herbal Glamping Resort Ljubno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dela pri Blaguškem jezeru izvaja podjetje Snopje iz Ljutomera.
Nataša Juhnov

Blaguško jezero v občini Sveti Jurij ob Ščavnici je bilo v šestdesetih letih prejšnjega stoletja umetno ustvarjeno za namakanje bližnjih polj. Danes velja za priljubljeno izletniško točko, kmalu pa bo turistom ponudilo mnogo več. Lastnik dela zemljišč Mario Herzog, ki je že pred leti želel urediti obrežje jezera, je namreč pridobil vsa potrebna dovoljenja in soglasja za postavitev butičnega glamping naselja. To bo zdaj mogoče izpeljati ob vpetosti lastnika blagovne znamke Charming Slovenia Iztoka Podkrižnika, ki je že uspešno zastavil Herbal Glamping Resort Ljubno in pod to blagovno znamko tudi začenja združevati glampinge. Herzog je tako prepoznal vizijo blagovne znamke Charming Slovenija kot vodilo, ki sovpada z njegovimi načrti.

Prvi gostje spomladi

Odločili so se, da v okolje pri jezeru umestijo leseno-steklene hiške, grajene iz popolnoma naravnih materialov, ta glamping se bo imenoval Forest Glamping Resort Blaguš. Šestnajst hišk bo, vsaka je namenjena dvema človekoma, poleg udobne postelje bo v prostoru tudi kotiček za sproščanje in branje. Zunanja terasa bo ponujala razgled na Blaguško jezero. "Dela bomo končali spomladi, ko pričakujemo prve goste. Za vse naše resorte uporabljamo naravne materiale, znanje lokalnega prebivalstva in domača podjetja," je povedala izvršna direktorica Charming Slovenija Petra Kordiš in še dodala, da dela izvaja podjetje Snopje iz Ljutomera, ki že desetletje tako v tujini kot doma postavlja hiše iz lesa, slame, trstike, apna in gline. Ob Blaguškem jezeru bodo poskrbeli tudi za pustolovske duše, zanje bodo na podestih postavili lesene dvokapnice.

Glamping Ljubno ob Savinji: Posebnost glampinga na Ljubnem ob Savinji je biobazen.
Jan Štrukelj

Obnovili in nadgradili bodo tudi obstoječe objekte

Ob Blaguškem jezeru, ki je s svojimi sedmimi hektarji površine in zelenimi obrežji skoraj nevidno skrito med gozdove in travnike, že stojijo bife, sanitarije, mize s klopmi, prostor za odpadke in tudi terasa nad brežino jezera. Z igrali je poskrbljeno tudi za otroke. Vse objekte bodo obnovili in nadgradili. "Prostor bo urejen tako, da bo privlačen za goste resorta in prijazen, atraktiven za dnevne obiskovalce," je poudarila Kordiševa. Blaguško jezero je sicer, zaradi žalostne statistike ljudi, ki so se utopili v njem, nekaj časa spremljalo ime Črno jezero. Na srečo so se razmere v zadnjih letih bistveno izboljšale, zadnja tragična nesreča se je zgodila pred devetimi leti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta