Ptujski proračun pod lupo javnosti

Hojka Berlič Hojka Berlič
21.10.2019 19:59

Svetniki potrdili za 3 milijone okleščen rebalans in v javno obravnavo poslali predlog za leto 2020

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Svetniki si želijo kakovostno javno razprave pred dokončno potrditvoijo proračuna za leto 2020.
Hojka Berlič

Ptujski mestni svetniki so danes potrdili rebalans proračuna v višini dobrih 29,9 milijona evrov, kar je 3 milijone manj od marca sprejetega proračuna. Prihodki so bili z rebalansom so znižani na dobrih 27,2 milijona evrov, odhodki na dobrih 28,8 milijona. Kot so pojasnili na občini, so proračun znižali predvsem zaradi nižjih kapitalskih in za slabih 2,7 milijona evrov manj transfernih prihodkov od načrtovanih. Nekaj investicij so morali prenesti v prihodnje leto, med drugimi zgradnjo namakalnega sistema Turnišče, ureditev mestne tržnice, sanacijo Osnovne šole Mladika, izgradnjo urgentnega centra in vzpostavljanje kolesarski povezav.

Svetniki si želijo kakovostno javno razprave pred dokončno potrditvoijo proračuna za leto 2020.
Hojka Berlič

Mesec javne razprave

Svetniki so na dnanajšnji seji potrdili tudi sklep, da gre v enomesečno javno razpravo predlog občinskega proračuna za leto 2020, ki je trenutno zastavljen v višini 33,2 milijona evrov. Pri tem naj bi prihodki znašali 28,6 milijona, odhodki pa 32,2 milijona, od česar je največji delež investicijskih odhodkov, za slabih 11 milijonov. Proračunski primanjkljaj v višini 3,6 milijona evrov naj bi občina financirala z najemom dolgoročnega posojila.
V prihodnjem letu so med pomembnejšimi načrtovanimi investicijskimi projekti začetek odvajanja in čiščenja odpadnih voda, pomembno je tudi investicijsko vzdrževanje cestne infrastrukture, za kar so namenili dober milijon evrov. "S predsedniki četrtnih skupnosti smo se dogovorili, da združimo postavke, dodamo denar, zato da bomo lahko imeli večjo realizacijo. Sedaj se nam je dogajalo, da z denarjem, ki so ga imele četrti razdeljenega, nismo mogli v celoti izvesti neke investicije in se je ta zavlekla," je pojasnila Gajškova.

Prenosi v naslednje leto

Med načrtovanimi projekti so še tretja etapa rekonstrukcije Slovenskogoriške ceste, regionalne kolesarske povezave, zaključek ureditve Gregorčičevega drevoreda in izdelava projektne dokumentacije za kandidaturo za evropska sredstva za revitalizaciji Stare steklarske in Vrazovega trga, morda tudi Jadranske ulice. Plačati bo treba obnovo mestne tržnice. V naslednje leto prenašajo tudi dokončanje prve faze energetske sanacije OŠ Mladika, s katero sicer začenjajo prihodnji teden. Zamenjati nameravajo še travno rušo in namakalni sistem na Mestnem stadionu, pri čemer računajo na razpis Fundacije za šport in Nogometne zveze Slovenije.

Svetniki si želijo kakovostno javno razprave pred dokončno potrditvoijo proračuna za leto 2020.
Hojka Berlič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta