Prvi primer koronavirusa v Talumu

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
16.03.2020 13:03

Zaradi zagotavljanja varnosti, so prešli na tako imenovani vikend način delovanja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Talumu so prešli na vikend način delovanja.
Janko RATH

V kidričevskem Talumu z nekaj več kot 1500 zaposlenimi, so potrdili, da so bili v soboto obveščeni o prvem primeru koronavirusa med njihovimi zaposlenimi, a je bil omenjeni že nekaj dni prej odsoten z delovnega mesta. Kljub temu so ukrepali, obvestili sodelavce obolelega in jih pozvali k samoopazovanju. Ob tem v Talumu poudarjajo, da sodijo med podjetja, ki so ključnega pomena za delovanje države in morajo zato svojo dejavnost organizirati tako, da poteka nemoteno.
So se pa v Talumu že sprejeli nekatere ukrepe, da bi z njimi zmanjšali širjenje koronavirusa in v nedeljo prešli na tako imenovani vikend način delovanja. Tačas dela manj kot tretjina zaposlenih. Izvajajo nujni delovni proces, ki je vezan zgolj na zagotavljanje nemotenega obsega proizvodnje, dobav v oskrbovalni verigi ter odprem kupcem. Vse ostale aktivnosti izvajajo le v nujno potrebnem minimalnem obsegu, da vzdržujejo raven proizvodnje.
Sodelavci koristijo ure, letni dopust iz leta 2019 in sorazmerni dela letnega dopusta za leto 2020. Dodajajo še, da so s svojimi poslovnimi partnerji dnevno v stiku. Odpovedi naročil do tega trenutka niso zabeležili, zato proizvodni proces teče nemoteno, dinamiko pa nekoliko prilagajajo trenutnim razmeram. Tudi oskrbovalna veriga zaenkrat deluje, dodajajo pa, da največje tveganje predstavljajo evropske logistične poti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta