Italijani pripravili nov razpored Serie A, takšen je plan

M.D.
16.03.2020 12:55

Nogometne tekme so v Italiji prepovedane do 3. aprila zaradi epidemije koronavirusa, najverjetneje pa je, da bo nogometna pavza trajala še dlje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Italijani se nadejajo, da bi se lahko nogometno prvenstvo nadaljevalo 2. maja, pred tem pa bi morale ekipe vsaj dva tedna trenirati, pišejo športni portali po Evropi.
V Italiji pričakujejo, da bo Uefa prestavila evropsko prvenstvo za eno leto. Tako bi lahko ekipe še to sezono zaključile z nacionalnim prvenstvom. V Italiji bi tako s Serie A končali 30. junija.
Devet tednov bi italijanski klubi igrali 11 oziroma 12 krogov. Trikrat bi se torej zgodilo, da bi tekme bile igrane tudi med tednom. Problem bi nastal, če bi italijanski klubi v ligi prvakov in evropski ligi prišli do finala tekmovanj (Juventus in Atalanta v ligi prvakov ter Roma in Inter v evropski ligi). V tem primeru bi ekipa, ki doseže zadnjo stopnico tekmovanja, v devetih tednih odigrala kar 17 tekem.
Če prvenstvo ne bi bilo zaključeno do 30. junija, bi Serie A zmagovalca dobila s končnico oziroma "playoffom" za prvaka, enak sistem bi pripravili tudi za izpad v Serie B. Zmagovalec pokala bi bil znan prihodnjo sezono.
V Italiji je z novim koronavirusom okuženih več kot 20.000 ljudi, umrlo jih okoli 1500. S koronavirusom so okuženi tudi nogometaši iz Serie A, kar sedem jih prihaja iz Sampdorie.
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta