Prenova občinske stavbe razburja

Damijan Toplak Damijan Toplak
31.08.2019 03:47

Miklavški občinski svetniki s tesno večino potrdili projekt celovite energetske prenove občinske stavbe v vrednosti 800 tisočakov, od tega bi desetino sredstev prispevalo infrastrukturno ministrstvo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Takšna je bila občinska zgradba v Miklavžu leta 2002, kasneje dograjena in zvišana za nadstropje, na občini so odkupili tudi že prostore Pošte Slovenije in bližnje zemljišče, kjer bi zdaj razširili parkirišče.
Sašo Bizjak

Svetniki Občine Miklavž na Dravskem polju so v torek s tesno večino - sedem glasov za in pet proti ob treh vzdržanih - potrdili dokument identifikacije investicijskega projekta (DIIP) za celovito energetsko prenovo občinske stavbe. Nekateri svetniki so sicer menili, da ne bi bilo treba tako hiteti s tem projektom, ki je po njihovi oceni z vrednostjo 804 tisoč evrov tudi denarno "pretežak". A občinska uprava z miklavškim županom Egonom Repnikom je pojasnjevala, da je treba projekt prijaviti na infrastrukturno ministrstvo do 18. novembra, ko lahko zanj še pridobijo do 88.300 evrov sredstev, medtem ko evropskih sredstev trenutno ni na voljo.

Obnova ne bo na rovaš drugih projektov

Zagovorniki prenove občinske stavbe so menili, da jo je treba obnoviti že zavoljo lesenega stopnišča, ki je lahko posebej problematično ob požaru. Prav tako občinska stavba ne omogoča primernega dostopa gibalno oviranim osebam. Sama investicija pa je sestavljena iz dveh delov - pritličje stavbe je povsem nefunkcionalno, zato bi ga obnovili v celoti, drugi del investicije pa obsega energetsko sanacijo objekta, s čimer želijo prihraniti tudi pri porabi energije in drugih vzdrževalnih stroških.

Občinski proračun ima dno

V zadnjem obdobju je miklavška občina že nabavila prenosne računalnike občinskim svetnikom, nekateri svetniki bi imeli še mikrofone na sejah občinskega sveta pa koše za pse, tako da se lahko nekateri miklavški občani upravičeno sprašujejo, ali gre občinarjem le zase in za njihove privilegije. Ne nazadnje občinski proračun, ki je letno težak okrog šest milijonov evrov, pač ni brez dna. Je pa župan Egon Repnik dodal, da za obnovo občinske stavbe ne bo potrebno zadolževanje občine. Ob polletju je miklavški občinski proračun sicer imel 104 tisoč evrov presežka, a občinski svetniki bodo vseeno, tudi zaradi za 65 tisoč evrov višjih stroškov obnove šolskega (košarkarskega) igrišča, že na septembrski seji sprejemali rebalans proračuna. Svetniki so na torkovi seji sprejeli še predlog, da za odgovornega urednika TV Miklavž (TVM) vnovič imenujejo Aleša Tihca, pri čemer novinarska ekipa ostaja enaka, snemanje pa bo po novem opravljal Net TV.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta