Na Ptuju še zadnjič to sezono priljubljena kulinarična tržnica

Hojka Berlič Hojka Berlič
19.10.2019 14:21

Odprta kuhna, edinstvena kulinarična tržnica pri nas, ki ponuja izbrane okuse z vseh koncev sveta, danes, vse do večera, še zadnjič to sezono gostuje na Ptuju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Okoli poldneva se je ptujski Mestni trg začel polniti z ljubitelji dobre hrane.
Hojka Berlič

Tik pred petkovim zaključkom sezone v Ljubljani, se je karavana priljubljene kulinarične tržnice, Odprta kuhna, podala še na zadnji letošnji izlet po Sloveniji, in sicer na Ptuj. In zdi se, da so številni tudi tokrat, v prelepem jesenskem dnevu, kot že trikrat od pomladi, kuhanje sobotnega kosila z veseljem prepustili pisanemu naboru različnih ponudnikov svetovne kulinarike. "Najljubša nam je egipčanska hrana, kakšni steaki, tudi šmorn je dober," je povedal Matej Vidovič iz okolice Ptuja, ki z družino nikoli ne zamudi priljubljenega kulinaričnega dogodka.

Pri številnih so priljubljeni argentinski zrezki.
Hojka Berlič

Povprečno 8000 obiskovalcev

To sezono so sicer na Ptuju povprečno našteli okoli 8000 obiskovalcev kulinaričnega dogodka, ki so lahko pokušali jedi vsaj 20 restavracij in gostiln iz vse Slovenije. Med drugim so se tako danes lahko prepustili turškim dobrotam, poskusili, kaj je res dober argentinski zrezek, kako jesti kot Egipčan, srebali legendarne kitajske pražene rezance, ali se o tem, kako pozitivne rezultate prinaša mešanje različnih kultur, prepričali med preizkušanjem v kitajskih žarih pečenega odojka, postreženega s slovenskim kislim zeljem ter praženim krompirjem. Po obilnem kosilu se seveda prileže tudi kaj sladkega, pri čemer so lahko obiskovalci izbirali med zrolanimi sladoledi, japonskimi palačinkami, nepogrešljivim šmornom in prikupnimi makroni. Manjkalo ni niti ponudbe vin, piva in drugih napitkov.
Da so na Ptuju z obiskom zelo zadovoljni, pravzaprav vedno znova razprodajo prav vse, kar pripravijo, pravi tudi Vesna Nisha Dolinar iz indijske restavracije Namasté. V Odprti kuhni sodelujejo že vse od začetka, saj v njej vidijo predvsem promocijo, možnost predstavljanja indijske kulture in kulinarike, pa tudi priložnost za prijetno druženje: "Bili smo prvi podpisniki pogodbe o sodelovanju pred sedmimi leti in vedno sem verjela v ta projekt. To je krasen projekt za Ljubljano in za Slovenijo. Čeprav so nekateri pravili, da bo interes le eno sezono, je tudi Ljubljana še vedno polna, prav tako druga mesta. Ljudje so dobre volje in imajo radi ta druženja. Ljudem namreč to manjka, druženja."

Tudi iz klobase ali hrenovke znajo mojstri pričarati nekaj zares okusnega.
Hojka Berlič

Tudi odlična promocija Ptuja

Poleg številnih jedi z različnih kontinentov, pa so bile, kot vedno doslej, na stojnicah na voljo tudi specialitete iz Ptuja, ki sta jih tokrat predstavljala Vinotoč Gorjup in Gostilna Grabar. "Zdi se mi res lepo, da lahko v domačem kraju sodelujemo v takem projektu, kot je Odprta kuhna. Sama sem zelo rada med temi gostinci, saj se dejansko ne poznamo, pa imaš občutek, da se poznamo že kar nekaj let. Tu je duh sodelovanja. Vsekakor pa je pomembno tudi zaradi promocije, tako Ptuja kot naše hiše," pravi Alenka Grabar, ki bo, kot je že napovedala, tudi prihodnjo sezono predstavljala v karavani Odprte kuhne na Ptuju, s svojo hišo pa bi si želela predstavljati tudi na gostovanjih v Celju.
Da gre za "izjemen kulinarični dogodek, ki vsakokrat pritegne številne obiskovalce iz Ptuja ter širše okolice, neposredni učinki prireditve pa se ne kažejo samo pri ponudnikih Odprte kuhne, temveč tudi pri številnih drugih gostincih, ki delujejo na območju širšega mestnega jedra", kar jim velikokrat potrdijo tudi sami, pa pritrjuje tudi Tanja Srečkovič Bolšec, direktorica Zavoda za turizem Ptuj, ki sodeluje pri organizaciji dogodka na Ptuju.
V starem ptujskem mestnem jedru, na Mestnem trgu, bo današnji gurmanski vrvež vabil še vse do 21. ure.

Stalnica med ponudbo sladic Odprte kuhne je tudi šmorn.
Hojka Berlič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta