Barvito zanimive testenine z imenom Trio Adijo

Aleksandra Papež
09.08.2020 07:30

Zakonca Škamlec sta se s sinom podala v izdelovanje testenin zanimivih barvnih odtenkov

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V družini Škamlec si zelo prizadevajo za dobre medosebne odnose. 
Osebni arhiv

Strma Gora, zaselek, ki ponuja lep razgled na Voličino in Pesniško dolino, je domači kraj Igorja Škamleca, kuharja in gostinca, ki ob službi zmeraj najde čas za ustvarjanje. Že pred nekaj časa sta z ženo Gabrijelo pričela izdelovati testenine za domačo uporabo. Pri tem sta uporabila zelenjavo z lastnega vrta in nastale so testenine zanimivih barvnih odtenkov. Domači jajčni jušni rezanci, pirini svedrci s koprivo, pirini široki rezanci, pirini široki rezanci s koprivo in zanimiva mešanica testenin, imenovana Trio Adijo, ki vsebuje svedrce z blitvo, korenčkom in kurkumo ter paradižnikom.

Testenine so družinski projekt.
Osebni arhiv

Barvite testenine otrokom zanimive

"Ime za posebno mešanico testenin so pomagali izbrati naši sledilci na facebooku in priznati moramo, da je ime res pravo, saj po tem paketu najraje posežejo starši, katerih otroci sicer ne jedo radi zelenjave. Barvite testenine so na krožniku zanimive," je razložil Igor. Z veseljem opiše družinski projekt: "Žena je magistrica znanosti iz agronomije, jaz tudi v službi kuham, oba pa sva pristaša dela na medosebnih odnosih in na sebi, to nama veliko pomeni. Izdelava testenin je naju in najinega sina Iana še dodatno povezala." Testenine Škamlec so 25. maja letos prvič javno predstavili in bili so presenečeni nad odličnim odzivom. Za nastanek posamezne vrste testenin potrebujejo vsaj štiri dni, saj sami naberejo zelenjavo, jo pretlačijo, pri izdelavi testenin pa jim pomaga posebna naprava. Nato se izdelek še 72 ur suši, da je pripravljen za pakiranje. "Pri izdelavi testenin sodelujemo vsi trije. Pošiljamo jih po pošti, enkrat tedensko jih tudi dostavljamo. V naši okolici, seveda. Lahko pa nas ljubitelji testenin obiščejo kar pri nas doma," je gostoljuben Igor, ki poudarja, da je njihov namen ljudem ponuditi prilogo, bogato z vitamini in minerali ter vsebovanimi 30 odstotki sveže zelenjave.

Poln krožnik idej za jedi s testeninami

Čas najraje preživljajo v naravi, med sprehodom s psom, ob nabiranju gob, vrtnarjenju. "Testeninske solate, narastek s pirinimi svedrci z morskimi sadeži, široki rezanci s špinačo, preliti z bučkino omako, idej za lažje poletne jedi s testeninami pri nas nikoli ne zmanjka," še doda Škamlec, ki je najbolj vesel, ko se njihove testenine prelevijo v darilo in koga razveselijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta