Robert Prosinečki novi trener Olimpije: "Ne zgodi se vsak dan, da v Slovenijo pride tako veliko nogometno ime"

STA, A.L.
22.03.2022 15:15

Legendarni nekdanji hrvaški nogometaš Robert Prosinečki je tudi uradno postal novi trener slovenskega prvoligaša Olimpije, so potrdili iz ljubljanskega kolektiva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Triinpetdesetletni strokovnjak je na trenerskem mestu nasledil pred kratkim odpuščenega rojaka Dina Skenderja.

Robert Balen

"Potem ko se je uprava Nogometnega kluba Olimpija Ljubljana po seriji neprepričljivih predstav in rezultatov, ki niso bili na ravni pričakovanega, odločila za menjavo na klopi članskega moštva, lahko zdaj s ponosom in zadovoljstvom javnosti predstavimo novega trenerja zmajev. Trenerja, ki ga slovenski nogometni javnosti predstavljamo z največjim možnim zadovoljstvom in ponosom. Ne zgodi se vsak dan, da v Slovenijo pride tako veliko nogometno ime. Nam se je ponudila priložnost in izkoristili smo jo. Z zadovoljstvom in ponosom," so zapisali pri Olimpiji.

Prosinečki je kot nogometaš blestel pri številnih uglednih klubih, kot so Dinamo Zagreb, Crvena zvezda, Real Madrid, Oviedo, Barcelona, Sevilla in drugi, v sezoni 2002/03 pa je proti koncu kariere zaigral tudi za zeleno-bele iz Ljubljane in z njimi osvojil pokalno lovoriko.

Nekdanji jugoslovanski in hrvaški reprezentant je po igralski karieri poprijel tudi za trenersko delo, kot glavni trener je vodil Crveno zvezdo, Kayserispor in Denizlispor, bil pa je tudi selektor Azerbajdžana ter Bosne in Hercegovine.

Služba pri Olimpiji, kjer je podpisal pogodbo do konca sezone 2023/24, bo njegova prva trenerska po letu in pol. Ekipo bo na prvem treningu vodil v sredo, uvodna tekma ga čaka po koncu reprezentančnega premora, in sicer 3. aprila, ko bodo v Stožicah gostovale Radomlje.

Javnosti se bo Prosinečki v novi vlogi na novinarski konferenci predstavil v sredo ob 13.00.

Olimpija je sicer po 28 krogih na tretjem mestu Prve lige Telemach, kjer za vodilnim Mariborom zaostaja za sedem, za drugouvrščenim Koprom pa štiri točke.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta