Prva liga: Gospodje vidijo bolje

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
18.10.2021 19:53
Celje prebilo obrambo Brava, Olimpija z zmago pospremila Milana Mandarića iz kluba
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Olimpija se je z minimalno zmago proti Taboru vrnila na tretje mesto. 
Bojan Velikonja/Dnevnik

Tisti iz zgornjega dela lestvice so premagovali one iz spodnjega. Če so zadnji krog prve lige pred oktobrskim reprezentančnim premorom zaznamovali sami remiji, se je v prvem po njem zdelo, da bodo na svoj račun prišli favoriti. Vsaj do zadnje tekme. Danes so nogometaši Celja serijo, ki so jo začeli Mura, Maribor, Koper in Olimpija, obrnili na glavo, na svojem stadionu so premagali trenutno drugouvrščeno ekipo prvenstva, ljubljanski Bravo.

En gol je bil dovolj, da je Simon Sešlar na klopi grofov ujel prvo zmago. Žan Zaletel ga je dosegel v 81. minuti. Vratar Brava Renato Josipović je po kotu odbil strel napadalca Žana Medveda, a je nastavil žogo direktno na glavo 22-letnemu branilcu, ki se je z bližine podpisal pod svoj drugi gol sezone.

S porazom, drugim v sezoni, je Bravo na drugem mestu lestvice dobil družbo ljubljanskih sosedov, ki pa v teh dneh ne pogledujejo le proti igrišču. Milan Mandarić, ki bo na jutrišnji skupščini tudi uradno predal upravljanje kluba nemškemu poslovnežu Adamu Delliusu, je svojo zgodbo z Olimpijo zaključil z zmago. Nič kaj spektakularna ni bila kulisa za drugi debi trenerja Dina Skenderja, le 400 gledalcev so prešteli na tribunah Stožic. So pa videli zmago proti Taboru z 1:0. "Zasluženo, kar je najbolj pomembno. Imamo sliko, kaj je dobro in kaj je treba še izboljšati," je o nedeljskemu dvoboju dejal 37-letni Hrvat, ki je Olimpijo že vodil med junijem 2020 in januarjem 2021.

Pa Skender ni bil edini novinec/povratnik v moštvu. Pet dni po podpisu pogodbe sta v prvi enajsterici zaigrala branilec Goran Milović in napadalec Marko Futacs. Slednji je debi oplemenitil z golom, 31-letni Madžar je izkoristil priložnost, ki sta mu jo v 53. minuti pripravila Timi Max Elšnik in Mustafa Nukić. "Obstoječi kader potrebuje oba. Razmišljali smo - če ju doziramo malo po malo, obstaja možnost, da ju ne dobimo v celoti do konca jesenskega dela prvenstva. Na kratki rok je bila njuna uvrstitev v začetno enajsterico tveganje, ampak dolgoročno je boljše. Nihče ni srečnejši od mene, da sta odigrala dobro," je novinca pohvalil Skender.

Verjetno bi bil drugačne volje, če bi se sodniška ekipa v 66. minuti, ko sta se zapletla vratar Olimpije Nejc Vidmar in napadalec Tabora Dino Stančič, presodila drugače. Kraševci so ostali brez enajstmetrovke. "Verjetno gospodje vidijo bolje," se je ob sodnike obregnil trener Tabora Dušan Kosić. Doživel je prvi prvenstveni poraz na klopi Kraševcev. "Dobro smo odigrali, fantje so se borili. Zelo enostaven gol smo dobili, ne vem, kaj je botrovalo temu, sicer so bili fantje disciplinirani. Premalo odločni pa smo bili v situacijah, ki smo si jih pripravili," je še dejal strateg ekipe, ki bo v nedeljo gostila Maribor.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta