Milenko Ačimović: Ponosen sem na reprezentante, res so prava klapa

08.10.2021 18:15
Člani mlade slovenske nogometne reprezentance so v Celju nadoknadili zaostanek z 0:2 proti zvezdniški zasedbi iz Anglije
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Milenko Ačimović je bil po remiju z Anglijo ponosen na svoje izbrance. Foto: Sašo BIZJAK
Sašo Bizjak

Tekma kvalifikacij za evropsko prvenstvo do 21 let na razmočeni Areni Z'dežele se ni začela po željah mlade nogometne reprezentance Slovenije. Anglija - večina igralcev v njeni prvi postavi že redno nastopa v močni premier ligi - je povedla že v peti minuti, gol je dosegel Conor Gallagher, ki ga je Chelsea posodil Crystal Palaceu. Po 14. minuti je bilo že 0:2, strelec je bil nogometaš Manchester Cityja Cole Palmer. Med odmorom pa je selektor Milenko Ačimović vlil poguma svojim izbrancem, ti so zaigrali agresivno in po dvajsetih minutah drugega dela je bilo 2:2. V 59. minuti je bil natančen Bravov Mark Španring, v 66. pa z glavo kapetan Dušan Stojinović, ki se je poleti iz Celja preselil v Khimki, za katerega redno igra v prvi ruski ligi.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Po izenačenju so Slovenci neuigrane Angleže želeli presenetiti tudi z golom za zmago. Ačimović je bil zadovoljen predvsem z odnosom ekipe na igrišču. "Tako se igra za ta grb, za reprezentanco, za Slovenijo," je dejal nekdanji slovenski reprezentant. "Vsak od nas je po dobljenih duelih videl, da lahko tudi oni naredijo napake. Takrat smo verjeli vase," je bil zadovoljen Dušan Stojinović.

Sašo Bizjak

Slovenija ima po treh krogih kvalifikacij za EP do 21 let leta 2023 štiri točke, pred remijem z Angleži je Ačimovićeva četa nesrečno izgubila na Češkem in premagala Andoro, v ponedeljek jo čaka še težko gostovanje pri Albaniji.

Saso Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta