(FOTO) Mura še šestič neporažena v tekmi preobratov

Vanessa Čokl
16.10.2021 19:24
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Nogometaši Mure so v 13. krogu prve lige premagali Aluminij s 3:2 (1:1). Mura je, brez kaznovanega Matica Maruška, tako še šesto ligaško tekmo zapored končala neporažena. Do 73. minute je celo kazalo na poraz, a sta Jan Gorenc in Samsondin Ouro poskrbela, da je poln izkupiček ostal doma. Z 20 točkami se je soboška zasedba točkovno izenačila s tretjeuvrščeno Olimpijo.

Aluminij, ki se je kljub odsotnosti kaznovanega Tina Martića pokazal v precej spodobni luči, je tretjič zapored igrišče zapustil brez zmage, skupno pa je doživel šesti poraz in ostaja predzadnji.

Igor Napast

Tekma se je za slovenske prvake začela odlično, saj so povedli že v tretji minuti. Takrat je po podaji z leve strani nespretno izbijal žogo Johan Nkama in premagala lastnega vratarja Luko Janžekoviča. Ta je moral posredovati v 21. minuti, ko je poskusil Nardin Mulahusejnović, toda sprožil je prešibko.

Sobočani so bili nevarni še v 37. minuti, ko je po kotu z leve strani z glavo streljal Amadej Maroša, na golovi črti pa mu je veselje preprečil Jure Matjašič, povratnik v Aluminijevo zasedbo po avanturi v Celju. Kidričani so prišli do izenačenja v 28. minuti, ko je Armin Đerlek streljal s 14 metrov, na poti proti golu pa se je žoga od Jana Gorenca, ki je poskusil blokirati strel, odbila za hrbet nemočnega Matka Obradovića.

V drugem polčasu so spet nase sprva resno opozorili domači, natančneje Mulahusejnović, ta je poskusil v 50. minuti, Janžekovič je njegov poskus ustavil, nato pa še v 57. minuti, ko je žogo že poslal mimo Aluminijevega vratarja, a jo je tik pred golov črto v kot izbil Emir Azemović. Dve minuti pozneje so gosti prišli do prednosti. Klemen Bolha je z lepo dolgo podajo našel Roka Kidriča, ta pa je zadel za 2:1.

Igor Napast

Blizu zadetku je bil tudi Tilen Pečnik v 68. minuti, ko je žogo z roba kazenskega prostora poslal malo mimo vrat. Isti igralec je v 72. minuti zadel še zunanji del mreže. Pravi del mreže pa je v 73. minuti na veselje domačih navijačev zadel Gorenc, ko je po kotu z desne strani s strelom z glavo poskrbel za izenačenje.

Muri je popoln preobrat uspel v 83. minuti, ko je Samsondin Ouro z nizkim strelom z več kot 30 metrov premagal Janžekoviča.

Zadnjo priložnost je imel Žiga Kous, ki je v 88. minuti z volejem žogo poslal čez gol.

Mura bo v 14. krogu prihodnjo nedeljo gostovala pri Radomljah, Aluminij pa bo dan prej gostil Celje. 

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta