Parabasket: Prava tekma, a šteje druženje

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
03.07.2021 04:00
Društvo paraplegikov Podravja je v dvorani Tabor priredilo že 21. mednarodno tekmovanje v košarki na vozičkih.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ekipa Podravja v sivih dresih se je dobro kosala s tekmeci. Foto: Tadej REGENT
Tadej Regent

Turnir košarkarjev na vozičkih Parabasket, ki ga pripravlja Društvo paraplegikov Podravja, je že tradicionalen in od leta 1999, ko je v dvorani Tabor prvič nastopilo šest ekip iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Italije, mednaroden. Lani turnirja zaradi koronavirusa ni bilo, zato pa je bil minuli konec tedna. Ob mariborski ekipi so igrale še ekipe iz Bosne in Hercegovine - Sana Sanski most, Zmaj Gradačac in Una Sana Bihać. Najboljšo igro je pokazala ekipa iz Sanskega mosta, za njo pa so se uvrstile ekipe Zmaja, Podravja in Bihaća.

Tadej Regent

"Zadovoljni obrazi vseh nastopajočih in njihovih spremljevalcev so dovolj zgovorni, kakšno je razpoloženje Hvala vsem, ki so prispevali k temu, da je turnir uspel. Tudi lokalni skupnosti, ki ima posluh za našo dejavnost, s čimer lažje premoščamo težave. Rdeča nit turnirja ni tekmovalnost, čeprav tudi brez nje ne gre, ampak druženje in prijateljevanje," je povedal Boris Klep, predsednik Društva paraplegikov Podravja. Strinjal se je tudi Simon Šerbinek, nekdanji igralec košarke na vozičkih in tudi reprezentant: "Lepo je opazovati zanos, veselje, strast in tudi tekmovalnost košarkarjev na igrišču, a tudi zunaj njega. Društvu pomagam z zbiranjem sredstev, vključen sem tudi v dobrodelne projekte, sicer pa se ukvarjam s kulturo. Imamo več športnorekreativnih dejavnosti, ki članom pomagajo k lažjemu premagovanju tegob, ki jih prinaša invalidnost, in k osebnostni rasti."

Z lanskega Parabasketa Foto: Barbara Gavez Volčjak
Barbara Gavez Volčjak

V ekipi Podravja je igral tudi Matej Mali, ki je invalid od rojstva. "Poskusil sem z nekaterimi športi, a mi je najbolj všeč košarka. Zadovoljen sem, to je ekipni šport, med igro razmigam telo, dobro vpliva name, pozabim na skrbi. Vesel sem, da sem igral na turnirju. Tretje mesto ni slabo, zlasti v zelo zahtevni konkurenci ekip."

Vahid Omeradžić iz ekipe Sane, ki je doslej igral na vseh turnirjih v Mariboru, je bil izbran za najbolj koristnega igralca. "To je zame veliko priznanje. Trudil sem se prikazati kar najboljšo igro, in če ne bi imel odličnih soigralcev, ne bi bil uspešen. Z rezultatom smo zelo zadovoljni. V BiH imamo ligo, v kateri igra več klubov, uspešno igramo tudi na mednarodnih turnirjih."

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta