(FOTO) Specialna olimpiada: Ni treba zmagati

mbk
06.03.2020 20:08

Zbrane je nagovoril tudi Borut Pahor. V dveh dneh se bo 142 mladostnikov iz 25 zavodov za usposabljanje iz Slovenije pomerilo v zimskih športih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Telovadnico Druge gimnazije so napolnili razigrani športniki.
Andrej Petelinsek

Rogla in Maribor gostita letošnjo specialno olimpijado Slovenije, namenjeno ljudem z motnjami v razvoju. Slovesna otvoritev zimskih državnih iger, ki jih organizira Osnovna šola Gustava Šiliha Maribor in potekajo pod pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja, ki je udeležence tudi nagovoril, je bila včeraj ob 18. uri na II. gimnaziji Maribor. Dogodka se je udeležila tudi podžupanja Maribora Helena Kujundžič Lukaček. V dveh dneh se bo 142 mladostnikov iz 25 zavodov za usposabljanje iz Slovenije pomerilo v športu (teku na smučeh, alpskem smučanju, teku s krpljami), hkrati bodo sklepali nova prijateljstva. Podelitev priznanj, na kateri pričakujejo deskarja na snegu Roka Marguča, bo danes opoldan na Rogli.
Osnovno vodilo specialne olimpijade je: "Če ne morem zmagati, mi dovolite, da pogumno poizkusim." Prireditev združuje ljudi vsega sveta v prepričanju, da ima vsak človek pravico, da sodeluje, je uspešen in vreden občudovanja zaradi svojega truda, poguma, volje in vztrajnosti, pravijo organizatorji. Športne dejavnosti ponujajo številne priložnosti za povezovanje, druženje, prijateljstvo in tako tekmovalcem, ljudem z motnjami v duševnem razvoju, dvigujejo kvaliteto življenja, razvijajo njihovo pozitivno samopodobo ter jim omogočajo aktivno vključevanje v širše okolje. (mbk)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta