(FOTO) Kljub hitri intervenciji zaradi preloma vodovodne cevi izteklo 2000 kubikov vode

Gregor Grosman Gregor Grosman
22.12.2020 14:12
Pri takšnih temperaturah kot so bile včeraj, vodovodno omrežje ni dodatno obremenjeno, pri zelo nizkih temperaturah pa je možnost dodatnih motenj zaradi mrazu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V slabi uri in pol sta intervencijski ekipi Mariborskega vodovoda in Nigrada odpravili posledice, nastale zaradi večjega preloma vodovodne cevi.
Andrej Petelinšek

Na Ulici kraljeviča Marka je včeraj zvečer prišlo do večjega preloma vodovodne cevi, zaradi česar so bili številni Mariborčani približno eno uro brez vode. Dogodek je sistem upravljanja v Mariborskem vodovodu zaznal 19.45, intervencija pa se je začela takoj, nam je povedal direktor Mariborskega vodovoda Miran Jug. Oskrba je bila motena na celotnem območju mesta Maribor in dela občine Hoče – Slivnica, je dodal Jug in pojasnil, da je bil vzrok za prelom najverjetneje utrujenost materiala. "Nobenih drugih nepravilnosti v delovanju sistema nismo zaznali," je še izpostavil, oskrba z vodo pa je bila ponovno vzpostavljena kmalu po 21. uri. 

Iz bližnjega objekta je Nigrad s specialnim vozilom očistil kletne prostore, ki jih je zalila voda.
Andrej Petelinšek

Pri takšnih temperaturah kot so bile včeraj, vodovodno omrežje sicer ni dodatno obremenjeno, pri zelo nizkih temperaturah pa je možnost dodatnih motenj zaradi mrazu, je še povedal Jug. Da gre za nepredviden dogodek, dodaja, na katerega pa so se skupaj z delavci Nigrada hitro odzvali, kar so pohvalili tudi prebivalci v komentarjih na družbenih omrežjih. "Res so hitro uredili, vse pohvale," je v Facebook skupini Moj Maribor zapisala Jasna Kolarič, "Bili so hitri s sanacijo, pohvalno," pa Boris Mitendorfer. "Se zgodi. Če ne bo še kaj hujšega, bomo na to pozabili," je dodala Branka Petrović. Kljub hitri intervenciji, v kateri so sodelovali štirje delavci na terenu in dodatno šest v ostalih službah Mariborskega vodovoda, ter ekipa iz Nigrada, je po besedah direktorja vodovoda izteklo približno 2000 kubičnih metrov vode. 

Vodja službe kanalizacija pri podjetju Nigrad Dejan Tacer dodaja, da so na lokacijo poslali interventno ekipo, ki je s specialnim vozilom očistila kletne prostore sosednjih objektov, ki jih je zalila voda. Trije sodelavci pa so na objektu črpališča Melje preverili tok v kanalizacijo in ugotovili povečanje iz 1000 na 1500 kubikov v roku ene ure. 

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta