Privlačna ograja ter njeni bratranci in sestrične

Oglasno sporočilo
12.04.2021 04:05
Iščete prepričljiv in trajen material za dom, vrt in okolico? Aluminij je danes med najbolj uporabnimi materiali in če ste pravkar pomislili zgolj na ograjo, vas vabimo, da zakorakate še globlje v urejen prostor, ki obkroža dom.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Guardi Slovenija

Iz aluminija se izdelujejo stavbno pohištvo, dvoriščne in balkonske ograje, vrtne lope, okrasni zabojniki za smetiščne posode in celo talne obloge za terase. Kaj je razlog, da je aluminij tako močno zastopan v arhitekturi in vrtnem prostoru? V podjetju Elšnik, d.o.o., uradnem predstavništvu za Guardi Slovenija, med glavnimi odlikami aluminija izpostavijo, da je material trajen in lahek, mogoče ga je zelo dobro obdelovati, poleg tega zagotavlja dovolj močno konstrukcijsko trdnost.

Najprej ograja

Preden se lotite projekta postavitve ograje in drugih elementov, s katerimi boste dopolnili vrtni prostor, za to poiščite primernega strokovnjaka. "Že pri pripravi projekta je bistveno, da se tega lotimo celovito. Treba je določiti mejo oziroma prostor, kjer bo stala ograja, vedeti, kje bodo vrata, kakšen bo tip vrat glede na dovoz na parcelo oziroma velikost zemljišča. Tako kot pri vsaki hiši se tudi načrtovanje in postavitev ograje začneta pri temeljih,” razlagajo v podjetju Elšnik.

Eno bistvenih vprašanj, ki si jih morate zastaviti, ko se odločate za ograjo, je, kaj je glavni vzrok za njeno postavitev. Jo boste potrebovali le za označevanje posesti? Bo služila za zagotavljanje več zasebnosti? Jo potrebujete za večjo varnost otrok na dvorišču ali ob igralih? Želite z ograjo preprečiti vplive iz okolja, kot so veter, hrup in prevelika osončenost? Potrebujete ograjo, ki bo onemogočala vstop na vrt, a hkrati zagotavljala pogled navzven? Z odgovori na zgornja vprašanja in po pogovoru s strokovnjakom za ograje, boste laže izbrali takšno, ki bo skladna z vašo hišo in okolico, so prepričani v podjetju Elšnik.
{api_embed_photo}652842{/api_embed_photo}

Dober dan, gospod poštar

Iz aluminija je mogoče narediti praktično vse izdelke, ki se sicer izdelujejo iz tradicionalnih materialov, kot sta les in železo, a s to razliko, da aluminij kasneje ne potrebuje posebnega vzdrževanja. Če si ob vhodu na dvorišče omislite prašno barvan aluminijasti poštni nabiralnik, ki bo z estetsko obliko prijazno pozdravil vašega poštarja, vedite, da bo trajal desetletja. In če se ga naveličate in si zaželite novega, je mogoče aluminij v celoti reciklirati.
{api_embed_photo}652828{/api_embed_photo}

Skriti smetnjaki, zaboji in vrtne lope

K urejenosti dvorišča svoje prispeva tudi estetsko dodelan zabojnik za smeti.
{api_embed_photo}652844{/api_embed_photo}

Razmišljate, kam boste pospravili vrtno orodje in kako rešiti zagato z blazinam ter odejicami, ki jih uporabljate v letni kuhinji ali na terasi, potem pa jih morate vsak večer odnesti v hišo, da jih ne bi zmočila dež ali rosa? Estetski prašno barvan zabojnik iz aluminija bo imeniten za spravilo tekstilnih izdelkov, kakovostno izdelana aluminijasta lopa pa vas bo vsakič znova prepričala, da po končanem delu vanjo pospravite vrtno orodje in tako ohranjate red v zelenem raju.
{api_embed_photo}652829{/api_embed_photo}
{api_embed_photo}652827{/api_embed_photo}

Tla, ki trajajo in trajajo

Tudi tla na terasi so lahko iz aluminija. Rebrasta oblika poskrbi, da se barva ne poškoduje, saj se pri obremenitvi obrabi zgolj konica reber, na preostali ploskvi pa barva desetletja ostane nespremenjena. Med talnimi ploskvami je gumijasto tesnilo, ki preprečuje, da bi se v fugah nabirala umazanija. Vse, kar potrebujejo za pravilno nego, je, da tla iz aluminija pometete, posesate ali po potrebi sperete z vodo, še razkrijejo v podjetju Elšnik.
{api_embed_photo}652831{/api_embed_photo}

Preberite nove Kvadrate na kubik.
BREZPLAČNO na spodnji povezavi!

Prenos PDF

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.