V Avstriji zaradi groženj z bombami zaprli več železniških postaj

STA, M.R.
03.10.2024 13:44

Zaradi groženj z bombami je avstrijska policija v zadnjih dneh za krajši čas zaprla železniške postaje v mestih Gradec, Celovec, Salzburg, Linz in St. Pölten.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Že v ponedeljek so evakuirali železniško postajo v Gradcu.
Profimedia

Vsem primerom je skupno, da policisti niso našli ničesar sumljivega, železniški promet pa so hitro obnovili. Policija je sprožila preiskavo groženj in ugotavlja morebitne povezave med njimi.

Prvo grožnjo z bombo je policija prejela v ponedeljek, zaradi česar je za krajši čas evakuirala železniško postajo v Gradcu in jo preiskala. Sumljivih predmetov ni našla, tako da je postajo ponovno odprla in obnovila železniški promet. Podoben scenarij se je v torek odvil na osrednji postaji v Linzu, v sredo pa še na postajah v mestih Celovec, Salzburg in St. Pölten.

Policija je vse grožnje prejela po elektronski pošti, v kateri je pisalo, da bi lahko na posameznih postajah odjeknile eksplozije. Policija je že sprožila preiskavo in preverja, ali so grožnje med seboj povezane.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta